Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Μια ανάσα από την Κρήτη οι τζιχαντιστές! Κατέλαβαν την πόλη Ντέρνα που απέχει μόλις 200 ναυτικά μίλια λέει το CNN

Μια ανάσα από την Κρήτη οι τζιχαντιστές! Κατέλαβαν την πόλη Ντέρνα που απέχει μόλις 200 ναυτικά μίλια από τις ακτές της ΕΕ, λέει το CNN


- Στόχος των τζιχαντιστών να περάσουν σταδιακά τη δράση τους και σε ευρωπαϊκό έδαφος

Μια ανάσα από τις ακτές της Κρήτης βρίσκονται πλέον οι τζιχαντιστές, θέτοντας σε συναγερμό και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης... Σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου CNN, οι ακραίοι ισλαμιστές έχουν πλέον καταλάβει την λιβυκή πόλη Ντέρνα, η οποία απέχει μόλις 200 ναυτικά μίλια από τις νότιες ακτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πόλη Ντέρνα, όπως φαίνεται και στον σχετικό χάρτη που δημοσιεύει το αμερικανικό δίκτυο, βρίσκεται στο λιβυκό πέλαγος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τζιχαντιστές αποτελούν σοβαρή απειλή για τη Λιβύη και “δημιουργούν ήδη ένα ισλαμικό εμιράτο στα ανατολικά της χώρας”.

Αξιωματούχοι που μίλησαν στο CNN, αναφέρουν επίσης, πως “οι τζιχαντιστές εκμεταλλεύονται το πολιτικό χάος που επικρατεί στην περιοχή “για να επεκτείνουν ραγδαία την παρουσία τους προς τα δυτικά κατά μήκος της ακτής”.

“Η μαύρη σημαία (του Ισλαμικού Κράτους) ανεμίζει πάνω στα κυβερνητικά κτίρια. Τα αυτοκίνητα της αστυνομίας μεταφέρουν τα διακριτικά του ΙΚ. Το τοπικό γήπεδο ποδοσφαίρου χρησιμοποιείται για δημόσιες εκτελέσεις. Όλα αυτά σε μία πόλη της Συρίας ή του Ιράκ; Όχι, Σε μία πόλη στην ακτή της Μεσογείου, στη Λιβύη”, τονίζει το CNN.

Οι τζιχαντιστές ελέγχουν πλέον τις περισσότερες υπηρεσίες της πόλης, τονίζει το CNN, από δικαστήρια, έως διοικητικές υπηρεσίες, εκπαίδευση, αλλά και έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. “Η Ντέρνα μοιάζει σήμερα με την πόλη Ράκκα της Συρίας”, δηλώνει αξιωματούχος στο αμερικανικό δίκτυο.

“Αποτελούν σοβαρή απειλή για την Λιβύη. Βρίσκονται κοντά στο να δημιουργήσουν ένα εμιράτο στα ανατολικά της χώρας”, καταλήγει.

Πηγή: CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια: