Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

H «βυθισμένη πόλη» Θώνις-Ηράκλειο

Εκπληκτικά ευρήματα πολιτισμού από μία πόλη μύθο

Η χαμένη πόλη που ήταν γνωστή ως Θώνις στους Αιγύπτιους και Ηράκλειο στους Έλληνες έχει τη δική της ιστορία. Για αιώνες, το λιμάνι Θώνις – Ηράκλειο ήταν απλά ένας μύθος, αφού το κατάπιε η Μεσόγειος Θάλασσα πριν από 1.200 χρόνια.

Όμως το 2000 ήρθαν στο φως τα πρώτα ευρήματα. Από εκείνη τη στιγμή οι αρχαιολόγοι στην περιοχή της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου ανακαλύπτουν όλο και κάτι καινούριο αποδεικνύοντας ότι από το συγκεκριμένο λιμάνι περνούσε όλο το εμπόριο από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο προς την Αίγυπτο. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί γιγάντια αγάλματα, χρυσά νομίσματα, πλάκες με επιγραφές στα αρχαία ελληνικά και τα αρχαία αιγυπτιακά.

Η Mirror δημοσιεύει νέες φωτογραφίες από την μυθική πόλη.



Ο μύθος λέει ότι όταν ο Πάρης έκλεψε την Ωραία Ελένη και αναζητούσε καταφύγιο για να μην βρει το παράνομο ζευγάρι ο ζηλιάρης σύζυγος Μενέλαος, εκεί πήγε την αγαπημένη του, πριν ξεσπάσει ο Τροϊκός πόλεμος.




Η πόλη ήρθε στο φως μετά από έρευνες τριών ετών του Γάλλου αρχαιολόγου Frank Goddio και της ομάδας του. «Είμαστε ακόμη στην αρχή των ερευνών. Θα πρέπει να δουλεύουμε για τα επόμενα 200 χρόνια για να αποκαλυφθεί πλήρως και να γίνει κατανοητή η Θώνις – Ηράκλειο», λέει χαρακτηριστικά.










ΠΗΓΗ NEWSBEAST

Δεν υπάρχουν σχόλια: