Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Ανακοινώσεις για την Κάρτα Σίτισης και τα Οικογενειακά Επιδόματα - Πότε θα δοθούν τα χρήματα

 


- Τουλάχιστον 145.357 δικαιούχοι θα λάβουν την δ δόση της Κάρτας Αλληλεγγύης
- Το ποσό της σίτισης ανέρχεται σε ποσό που κυμαίνεται από 70 έως 220 ευρώ
- Πολλοί πολίτες είχαν πάει σε σούπερ μάρκετ αλλά οι κάρτες τους δεν είχαν χρήματα

Από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 θα ενεργοποιηθεί για τέταρτη φορά η κάρτα αλληλεγγύης.
Το ποσό των 16,3 εκατ. ευρώ, θα πιστωθεί σε 145.357 δικαιούχους, που θα λάβουν έτσι την δ' δόση της Κάρτας Αλληλεγγύης.


Πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που γίνεται μέσω της χρήσης αυτής της κάρτας και αποτελεί την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι παραπάνω δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70 – 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.
Επίσης ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015 θα πιστωθούν τα οικογενειακά επιδόματα του Γ’ τριμήνου 2015 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τριτέκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) στους δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση Α21 μέχρι τις 4/9/2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις.
Η πληρωμή αφορά 645.000 δικαιούχους και η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 223 εκ. ευρώ.
Τα χρήματα είχαν καθυστερήσει να δοθούν, καθώς η κυβέρνηση είχε προτιμήσει να πληρώσει το ΔΝΤ και να αφήσει χωρίς χρήματα περίπου 650.000 οικογένειες. Μάλιστα, όταν την πρώτη φορά δεν πιστώθηκαν τα χρήματα το υπουργείο Εργασίας είχε ρίξει το φταίξιμο στο ΠΑΜΕ που είχε κάνει κατάληψη. Ωστόσο, ο λόγος ήταν πως τα κρατικά ταμεία ήταν άδεια και οι δικαιούχοι περίμεναν από τις 13 Οκτωβρίου να δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους.
ΠΗΓΗ ΑΠΕ

1 σχόλιο:

Michael Androutsos είπε...

Χρήστο καλημέρα, μαλλον έχεις λάθος ημερομηνία στην απόδοση των οικογενειακων επιδομάτων, 5 Νοεμβρίου θες να γράψεις υποθέτω.