Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Systema Spetsnaz : Το ρώσικο σύστημα αυτοάμυνας και επίσημα πλέον στην Ελλάδα ! ! !

Με την ασφάλεια στους δρόμους της Ελλάδας να έχει βυθιστεί στο ναδίρ αυτό που αναδεικνύεται ως πρώτιστο στοιχείο για τον μέσο Ελληνα δεν είναι άλλο από την επιβίωση. Το μέλλον αβέβαιο... Ουδείς γνωρίζει τι θα φέρει η επόμενη μέρα... Ρευστότητα, ανασφάλεια και γιατί όχι φόβος .

Σ' αυτό το ασταθές περιβάλλον οι ανάγκες ασφαλείας έχουν πολλαπλασιαστεί σε τέτοιο βαθμό που πολλοί ψάχνουν διέξοδο στο αδιέξοδο της έλλειψης ασφαλείας στους δρόμους. Κάπου εκεί λοιπόν καραδοκεί στο SYSTEMA SPETSNAZ, το ρώσικο σύστημα αυτοάμυνας, που κάνει πάταγο παγκοσμίως και που μέχρι σήμερα οι Έλληνες που ασχολούνται με τις μαχητικές τέχνες είχαν τη δυνατότητα να το θαυμάζουν μόνο μέσα από τα κανάλια του youtube... Η αναμονή έφτασε όμως στο τέλος της...
Το SYSTEMA SPETSNAZ ήρθε στην Ελλάδα για να φέρει την ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους. Μια ομάδα ανθρώπων που ασχολούνται χρόνια με τα μαχητικά αθλήματα και τις πολεμικές τέχνες αλλά και με άλλους τομείς ασφαλείας αποφάσισαν να κάνουν το μεγάλο βήμα ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου το SYSTEMA SPETSNAZ διδάσκεται σε Αθήνα, Λάρισα, Σάμο, Πάτρα από πιστοποιημένουςε από τον ίδιο τον ιδρυτή και επικεφαλής του συστήματος τον Master Vadim Starov.
aaabeb5d

Τι είναι όμως το SYSTEMA SPETSNAZ;
 
Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι ακόμη ένα σύστημα αυτοάμυνας, αφού είναι ο τρόπος που οι ρώσικες ειδικές δυνάμεις βγαίνουν πάντα πρώτες όταν ανταγωνίζονται άλλες στρατιωτικές δυνάμεις. Δεν σκοπεύει απλά να θέσει τον αντίπαλο εκτός μάχης... Μοναδικός στόχος είναι η πλήρης εξουδετέρωση του αντιπάλου με ανορθόδοξες τεχνικές και τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας. Για αυτό είναι ένα σύστημα που ταιριάζει σε όλους ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, φυσικής κατάστασης και μυϊκού συστήματος.Γι' αυτό είναι κατάλληλο για παιδιά, γυναίκες και άντρες .
Στόχος λοιπόν είναι η ορμή, η ταχύτητα και η δύναμη του επιτιθέμενου να στραφεί στρέφεται εναντίον του και να τον εξουδετερώσει. Όλα αυτά τα συμπύκνωσε σε ένα σύστημα ο ιδρυτής του SYSTEMA SPETSNAZ Vadim Starov δίνοντας ένα πραγματικό δώρο στο αξιόμαχο των ρωσικών ειδικών δυνάμεων του Στρατού και της Αστυνομίας. Πρόκειται για το μοναδικό άνθρωπο που μπορεί να χρησιμοποιεί το όρο SPETSNAZ για να δείχνει το SYSTEMA. Είναι τυχαίο;

Ένας γνώστης των πολεμικών τεχνών με στρατιωτικές καταβολές.
 
Ο Vadim Starov , γόνος στρατιωτικής οικογενείας, ξεκίνησε την ενασχόληση του με τις πολεμικές τέχνες σε πολύ μικρή ηλικία στα στυλ του Combat Sambo, του Systema και της πυγμαχίας. Σε ηλικία είκοσι τριών ετών αποφοίτησε από την ρωσική στρατιωτική ακαδημία "Marshal Birezov" στην όποια υπηρέτησε σε μονάδες ειδικών επιχειρήσεων του γνωστούς σε όλους SPETSNAZ. Έχοντας τη στρατιωτική εμπειρία και γνώση των ειδικών δυνάμεων αλλά και την μακροχρόνια ενασχόληση σε διάφορα είδη πολεμικών τεχνών σε συνδυασμό με την επιστημονική προσέγγιση μέσα από την φυσιολογία και την νευροφυσιολογία δημιούργησε μια πολεμική τέχνη που όμοια της δύσκολα συναντώνται. Βαθιά επηρεασμένος από την επιστημονική μελέτη της Ανατολικής ψυχολογίας και τις τεχνικές αναπνοής και διαλογισμού από χώρες όπως Κίνα, Μογγολία, Θιβέτ και Βιετνάμ και Ινδία μπόρεσε να υιοθετήσει αυτές τις τεχνοτροπίες και να τις προσαρμόσει στο SYSTEMA SPETSNAZ
aaabebt4

Γιατί SYSTEMA SPETSNAZ;;
 
Πολύ απλά διότι έχει ενσωματώσει τα πάντα... Περιλαμβάνει, αλλά δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά, μάχη σώμα με σώμα ,ειδικές ασκήσεις μάχης και ροής (drills), πάλη υποταγής , μάχη με μαχαίρια και ραβδιά και εκπαίδευση με πυροβόλα όπλα ανάλογα με το κοινό στο οποίο απευθύνεται κάθε γκρουπ εκπαίδευσης. Στο SYSTEMA SPETSNAZ το σώμα και το πνεύμα μαθαίνει να χαλαρώνει απαλλάσσεται από της εντάσεις της καθημερινότητας , θυμό, φόβο κλπ και αποκτά ευεξία, αντοχή , εκρηκτική δύναμη και φυσική ρευστότητα στην κίνηση του. Παράλληλα,μέσα από την εκπαίδευση, μαθαίνει τον εκπαιδευόμενο να στρέφει την επίθεση που δέχεται εναντίον αυτού που την εξαπολύει την κατάλληλη στιγμή χρησιμοποιώντας του έξι μοχλούς έλεγχου του σώματος (αγκώνες, αυχένας, γόνατα, μέση, αστραγάλους ώμους). Κεντρικό ρόλο κατέχουν στο σύστημα το σημεία πιέσεως, τα χτυπήματα, οι λαβές και τα κλειδώματα. Η αρμονία των κινήσεων μαζί με την ευκολία εκμάθησης του σε συνδυασμό με τις θανατηφόρες τεχνικές του (έχει συμπεριληφθεί στα 10 πιο θανατηφόρες πολεμικές τέχνες του πλανήτη) έχει σαν αποτέλεσμα το SYSTEMA SPETSNAZ να γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις απανταχού της Γης και όχι μόνο στα όρια της Ρωσίας που πλέον δεν θεωρείσαι SPETSNAZ αν δεν έχεις μάθει SYSTEMA SPETSNAZ.
aaabebt42

Πλέον και στη χώρα μας.
 
Μετά από πιστοποίηση που έφερε την υπογραφή του ίδιου του Vadim Starov και με την επιτυχία του ανοικτού σεμιναρίου που διοργανώθηκε για όλους τους ενδιαφερομένους στην χώρα μας πλέον, υπάρχουν 13 διαπιστευμένοι εκπαιδευτές του συστήματος από επίπεδο INSTRUCTOR LEVEL I - INSTRUCTOR LEVEL III. Όλοι αυτοί οι διαπιστευμένοι εκπαιδευτές φέρουν το βάρος της μεγάλης αγάπης που έδειξαν οι Ελληνες στο SYSTEMA SPETSNAZ. Δεν είναι λίγο να μαζευτούν στις 22 Αυγούστου και ενώ όλοι βρίσκονταν σε διακοπές 78 άνθρωποι να παρακολουθήσουν το διήμερο ανοικτό σεμινάριο στο οποίο δίδαξε ο ίδιος ο Starov. Η εφαρμοστικότητα αλλά και η απλότητα του συστήματος σε συνδυασμό με τη χώρα προέλευσης του, καθιστούν το μέλλον του ευοίωνο στην χώρα μας. Σκοπός των εκπαιδευτών είναι η διάδοση του στην ελληνική κοινωνία παρέχοντας υψηλού επίπεδου εκπαίδευση στους πολίτες.
Ρητή δέσμευση των εκπαιδευτών είναι να αποφύγουν την εμπορευματοποίηση του συστήματος ενώ στόχος είναι μέσω της εκπαίδευσης να αναπτυχθεί ένας πόλο σύσφιξης των σχέσεων με την ομόδοξη Ρωσία. Αλλωστε με τους Ρώσους μας ενώνουν άρρηκτοι δεσμοί αιώνων που ξεκινούν από το Βυζάντιο όπου αποτελούσαν προσωπική φρουρά του αυτοκράτορα... Οι γνωστοί λοιπόν Βαράγγοι που σύμφωνα με τα γραφόμενα της Άννας Κομνηνής «τρέφουν μεγάλη πίστη προς τους αυτοκράτορες και η προστασία τους αποτελεί κάτι σαν οικογενειακή παράδοση για αυτούς, ένα είδος μυστικής συμφωνίας και κληρονομιάς που περνά από γενιά σε γενιά». Αυτή η πίστη παραμένει σταθερή χωρίς ίχνος προδοσίας και φτάνει στο σήμερα.
Βασική πεποίθηση των εκπαιδευτών που αποτελούν το πρώτο πυρήνα είναι ότι το μελλον του SYSTEMA SPETSNAZ πρόκειται να είναι λαμπρό στην Ελλάδα της μεγάλης ανασφάλειας του σήμερα. Αυτό θα συμβεί μέσα από την πολύ σκληρή δουλειά όλων των εκπαιδευτών του που αποτελούν την οικογένεια του SYSTEMA SPETSNAZ HELLAS.
Για περισσότερες πληροφορίες
- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 6973394721
- ΤΣΟΛΕΡΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ 6979302661
- EMAIL : INFO@SYSTEMASPETSNAZ.GR
-Σελιδα facebook Systema Spetsnaz Hellas/Greece (κανε κλικ εδώ)
- http://www.systemaspetsnaz.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: