Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ: Καταδρομική ενέργεια Spetsnaz στην Υεμένη για σύλληψη ισλαμιστών που εμπλέκονται στην πτώση του Airbus.A321!




Καταδρομική επιχείρηση στην Υεμένη φέρεται να πραγματοποίησαν άνδρες των ρωσικών ειδικών δυνάμεων Spetsnaz μετά από πληροφιες ότι είχαν βρει καταφύγιο σε χωριό της περιοχής ισλαμιστές που εμπλέκονται στην συντριβή του αεροσκάφους Α 320 της πτήσης 9268 της ρωσικής εταιρείας Kogalymavia πάνω από το Σινά αναφέρουν πληροφορίες του ρωσικού Τύπου.
Από την επιχείρηση η οποία πραγματοποιήθηκε κάτω από πλήρη μυστικότητα εντοπίστηκαν δύο άτομα τα οποία βρίσκονται σε ρωσικό έδαφος και τα οποία φέρονται να έχουν σχέση με την όλη υπόθεση.
Η ομάδα των Spetsnaz μαζί με τους δύο συλληφθέντες απογειώθηκε σήμερα  το  πρωί από την Σαναά με αεροσκάφος IL-76 της ρωσικής υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών EMERCOM μαζί με ηλεκτρονικό εξοπλισμό που βρέθηκε στο κρησφύγετό τους.

Πάντως η συμμαχία της οποίας ηγείται η Σαουδική Αραβία στην Υεμένη αρχικά απαγόρευσε εχθές στο αεροσκάφος να απογειωθεί το οποίο είχε φτάσει με απευθείας πτήση από τη Ρωσία μεταφέροντας 20 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας και «διπλωματικούς σάκους», σύμφωνα με τον επικεφαλής των αρχών  του αεροδρομίου της Σαναά Khalid Shayef.
Ρώσος διπλωμάτης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Al-Masirah TV είχε δηλώσει πως δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος για τη Σαουδική Αραβία να απαγορεύσει στο αεροσκάφος να απογειωθεί, οι αρχές όμως της συμμαχίας φοβήθηκαν πως το αεροσκάφος μετέφερε στρατιωτικό υλικό για τους αντάρτες. Βέβαια τους φόβους θα έπρεπε να τους είχαν εκφράσει με την προσγείωση του αεροσκάφους και την εκφόρτωσή του και όχι μετά βέβαια…
Τελικά το αεροσκάφος απογειώθηκε από την πρωτεύουσα της Υεμένης σήμερα το πρωί μεταφέροντας 50 άτομα Ρώσους υπηκόους και υπηκόους της κοινοπολιτείας σύμφωνα με την επίσημα ανακοίνωση.
Να σημειωθεί ότι τα  αεροσκάφη της EMERCOM πραγματοποιούν πολύ συχνά πτήσεις στην Συρία (στην πραγματικότητα είναι αυτά τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως κάλυψη για την άφιξη των ρωσικών μαχητικών και βομβαρδιστικών) κάτω από την προστασία ηλεκτρονικών παρεμβολών και ρωσικών μαχητικών τα οποία τα συνοδεύουν σε διεθνή εναέριο χώρο.
Μάλιστα στην επιχείρηση απομάκρυνσης των ανδρών των Spetsnaz και των δύο υπόπτων φέρεται να συμμετείχε (άγνωστο όμως πως)  και ένα ιρανικό C-130 το οποίο πετούσε εντός του συριακού εναέριου χώρου. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η αποστολή των ρωσικών ειδικών δυνάμεων στην Υεμένη και η αυξημένη αεροπορική δραστηριότητα των ρωσικών δυνάμεων με πτήσεις ειδικών αποστολών φέρεται να σχετίζεται με την εσπευσμένη άφιξη στην Τουρκία και στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ 6 αεροσκαφών της αμερικανικής Αεροπορίας F-15C τα οποία πραγματοποιούν αποστολές εναέριας υπεροχής και μόνο.
Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν στοιχεία για το πώς σχετίζονται οι δύο συλληφθέντες με την τύχη του ρωσικού αεροσκάφους που έπεσε στο Σινά πιθανολογείται όμως ότι πρόκειται για ενδιάμεσους «κρίκους» μιας επιχείρησης που είχε ως στόχο είχε το αεροσκάφος της Kogalymavia.
Το θρίλερ όμως των συνθηκών πτώσης του ρωσικού Α 321 γίνεται όλο και πιο έντονο καθώς ο Ρώσος πρόεδρος Vladimr Putin εξέφρασε την οργίλη αντίδρασή του στον Βρετανό πρωθυπουργό David Cameron σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα για το βρετανικό  «πόρισμα» ότι το ρωσικό αεροσκάφος κατέπεσε από βόμβα, χωρίς όμως να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τη ρωσική αυτή αντίδραση.
Αυτό γιατί τα σενάρια για την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους εκτός από το ενδεχόμενο βόμβας έχουν να κάνουν και με την κατάρριψή του από πύραυλο MANPADS τον οποίο προμηθευτήκαν οι ισλαμιστές αντάρτες της ISIS από τη Σαουδική Αραβία. Βέβαια το ύψος που πετούσε το ρωσικό Airbus των 32.000 ποδών υπερβαίνει την εμβέλεια των φορητών αντιαεροπορικών πυραύλων η Μόσχα όμως εξετάζει το ενδεχόμενο να δόθηκε εντολή στο αεροσκάφος από άλλους πλην του αιγυπτιακού ελέγχου κυκλοφορίας να κατεβεί σε χαμηλότερο ύψος.
Βέβαια όλα αυτά εξακολουθούν να είναι σενάρια και τίποτα ακόμη να μην έχει αποδειχθεί αλλά οι Ρώσοι εμπειρογνώμονες και η εδική ομάδα της SVR που έχει συσταθεί για αυτό το σκοπό ελέγχει όλες τις δυνατές πιθανότητες.
Η σημερινή άλλωστε απόφαση του Ρώσου προέδρου να διακόψει όλες τις ρωσικές πολιτικές πτήσεις πάνω από το Σινά καταδεικνύει ότι το τραγικό δυστύχημα με τους 224 νεκρούς απλά δεν ήταν ένα «απλό» δυστύχημα, αλλά στοχευμένη ενέργεια.
ΠΗΓΗ: http://www.defencenet.gR

Δεν υπάρχουν σχόλια: