Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Αποκατάσταση του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου που υπέστη σημαντικές ζημιές από την βομβιστική επίθεση της ομαδας Ε από την UNESCO





Δρομολογούνται οι εξελίξεις στο θέμα της αποκατάστασης του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Μυστρά, ο οποίος υπέστη σημαντικές ζημιές από την πρόσφατη βομβιστική επίθεση της ομαδας Ε .

Στο θέμα αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης της περασμένης Δευτέρας, ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης. Ο τελευταίος ενημέρωσε το Σώμα ότι υπήρξε επικοινωνία με τον Εκπαιδευτικό, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών (Unesco), ο οποίος και δεσμεύτηκε να αναλάβει τις εργασίες αποκατάστασης. Η συγκεκριμένη εξέλιξη κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι η παρέμβαση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σπάρτης είναι αδύνατη λόγω νομικών ζητημάτων.


Αίσθηση, τέλος, προκάλεσε η αποκάλυψη του δημάρχου Σπάρτης για μία ιδιαίτερη συνομιλία που είχε το περασμένο Σάββατο, μία ημέρα μετά το συμβάν στο Μυστρά. Απαντώντας στο κινητό του τηλέφωνο, ο κ. Βαλιώτης αντιλήφθηκε με έκπληξη ότι στην άλλη άκρη της γραμμής βρισκόταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος ζητούσε πληροφορίες για το βομβιστικό χτύπημα.

Πηγή: lakonikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: