Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Ενδείξεις για την ύπαρξη προϊστορικών ζώων…

Για τέταρτη φορά μία Σοβιετική αποστολή ετοιμαζόταν να εξερευνήσει τη δασώδη περιοχή, που περιλαμβάνεται μεταξύ των ποταμών Όμπι και Γενισέι.
Σκοπός της αποστολής ήταν να επιβεβαιωθεί εαν υπήρχε ακόμα το μαμούθ, αυτό το προϊστορικό μεγαθήριο, που υποτίθεται ότι εξαφανίστηκε πριν από 25.000 χρόνια.
Όλα στηρίζονταν σε υποθέσεις, αλλά και σε εκπληκτικές μαρτυρίες που οι Σοβιετικές Αρχές δίσταζαν ακόμη να τις δημοσιεύσουν. Δύο κυνηγοί ισχυρίζονταν ότι είχαν ανακαλύψει ίχνη γιγαντιαίων ζώων, αποτυπώματα ποδιών και κοπριές. Είχαν, μάλιστα, ξεσηκώσει σε καλούπια τα αποτυπώματα των ποδιών, που είχαν μήκος από 60 ως 70 εκατοστά και πλάτος 50 εκατοστά.

Τα αποτυπώματα των μπροστινών ποδιών απείχαν 4 μέτρα από τα πίσω. Στην περιοχή που βρέθηκαν αυτά τα ίχνη, τα κλαδιά των δέντρων ήταν σπασμένα σε ύψος 3 μέτρων.
Οι κυνηγοί ισχυρίζονταν επίσης ότι είχαν πλησιάσει αυτά τα μεγαθήρια σε απόσταση 300 μέτρων, είδαν τους πελώριους χαυλιόδοντές τους, το σκούρο χρώμα τους και το μακρύ τρίχωμά τους.
Η σοβαρότερη μαρτυρία που είχε καταγραφεί, ήταν αυτη του Γεωλόγου Βίκτορ Τιερνισχέρμπωφ, ο οποίος επιστρέφοντας από μία αποστολή στη λίμνη Λαμπίνκιν, συνάντησε ένα πλάσμα. H περιγραφή του Τιερνισχέρμπωφ αντιστοιχούσε στα χαρακτηριστικά ενός προϊστορικού ελέφαντα.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι η Τάιγκα (δάσος) της Σιβηρίας καλύπτει έκταση ίση με την επιφάνεια της Ευρώπης! Λόγω αυτού του γεγονότος, αρκετοί Σοβιετικοί επιστήμονες θεωρούσαν ότι ήταν δυνατό να ζουν σε αυτή την αχανή έκταση εκατοντάδες ή και χιλιάδες μαμούθ, χωρίς να υπάρχουν πιθανότητες να τα συναντήσει κανείς.
Μολονότι το μαμούθ εξαφανίστηκε πριν από περίπου 25 χιλιάδες χρόνια, είχε αφήσει πιο πρόσφατα ίχνη. Το 1962, Σοβιετικοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στην περιοχή του Δνείστερου μία κατοικία κτισμένη με κόκαλα μαμούθ, ηλικίας από 15 ως 17 χιλιάδων ετών.
Η είδηση αυτή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», στις 30/09/1967…



ΠΗΓΗ https://strangepressblog.wordpress.com/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει το να υπάρχουν ζωντανά μαμούθ σήμερα θα αποτελούσε την είδηση του αιώνα κι αν μάλιστα μιλάμε για τέτοιες αχανείς περιοχές στο μέγεθος της ευρώπης, τότε...τα πάντα είναι πιθανά!