Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Ο λόγος που τα αεροπλάνα βάφονται άσπρα

Και όμως! Υπάρχουν πολλοί λόγοι που τα αεροσκάφη βάφονται σε άσπρο χρώμα.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα αεροπλάνα είναι βαμμένα άσπρα; Το φυσικό χρώμα των αεροπλάνων δεν είναι αυτό και μάλιστα πολλές αεροπορικές εταιρείες ξοδεύουν πάνω από 65 γαλόνια βαφής για κάθε αεροπλάνο.
Ειδικός εξηγεί: "Ο λόγος που τα αεροπλάνα βάφονται άσπρα ή τουλάχιστον σε ανοιχτά χρώματα είναι για να αντανακλάται η ακτινοβολία του ήλιου και να επιστρέφει και πάλι πίσω. Γίνεται δηλαδή στην πραγματικότητα για περιβαλλοντικούς λόγους. Είναι σαν να βάζεις μια άσπρη αντί μαύρη μπλούζα μια μέρα που θα πας για μπάνιο, λειτουργεί σαν αντιηλιακό!".

Μάλιστα δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος. Το άσπρο χρώμα σημαίνει ένα πιο δροσερό αεροσκάφος και άρα πιο λίγα έξοδα κλιματισμού για τις αεροπορικές. "Και σαν να μην έφτανε αυτό ο πιο σημαντικός λόγος είναι ένας. Υλικά όπως το πλαστικό και το μέταλλο που περιλαμβάνονται στο αεροσκάφος σε όλα αυτά που χρησιμοποιούν οι αεροσυνοδοί για την εξυπηρέτηση των ταξιωτών, βρίσκονται κοντά στη μύτη του αεροπλάνου. Εκεί δηλαδή που είναι το ραντάρ και το άσπρο χρώμα αντιδρά καλύτερα σε σχέση με τα σκούρα", συνέχισε.
Βέβαια, ο ίδιος επισημαίνει ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε τα χρωματιστά αεροπλάνα καθώς δεν σημαίνει ότι η πτήση θα είναι επικίνδυνη.
ΠΗΓΗ NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια: