Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Breeze 2017: Η ΤΠΚ Ρίτσος στα στενά του Βοσπόρου

Η ΤΠΚ Ρίτσος, κλάσσης Ρούσσεν πέρασε από το Βόσπορο με κατεύθυνση τη Μαύρη Θάλασσα. Το εντυπωσιακό το πέρασμα της το αλιεύσαμε από το twitter και μπορείτε να το δείτε παρακάτω. Γιατί όμως η ΤΠΚ πέρασε από εκεί; 




















H TΠΚ Ρίτσος πέρασε από το Βόσπορο με κατεύθυνση τη Μαύρη Θάλασσα στο πλαίσιο της άσκησης "Breeze 2017 " του ΝΑΤΟ. Η ναυτική άσκηση "Breeze 2017", ξεκινάει σήμερα 14 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουλίου 2017.

Η άσκηση που διεξάγεται στα χωρικά ύδατα της Βουλγαρίας περιλαμβάνει 20 πλοία,ένα υποβρύχιο,4 πλοία και 2 ελικόπτερα καθώς επίσης και 1.700 στρατιώτες από τη Ναυτικό της Βουλγαρίας,της Ελλάδας,της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Ρουμανία της Αμερικής αλλά και της Τουρκίας. Επιπλέον, η άσκηση περιλαμβάνει τη δεύτερη μόνιμη παρουσία των πλοίων του ΝΑΤΟ καθώς επίσης και  πλοία υψηλής ναυτικής ισχύος τα οποία είναι άρτια εξοπλισμένα και τεχνολογικά εξελιγμένα. Ακόμα, στην άσκηση απασχολούνται 83 άτομα απο ΜΚΟ και διεθνή οργανισμούς.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό συμμετέχει επίσης αυτο το διάστημα σε μια άλλη άσκηση του ΝΑΤΟ, την  "Sea Breeze 2017". Το ΠΝ συμμετέχει με δύο εκπαιδευτές από το ΚΕΝΑΠ και ένα επιτελής. 
ΠΗΓΗ NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια: