Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Κλιμακώνουν τις παραβιάσεις στο Αιγαίο οι Τούρκοι

Η Άγκυρα φαίνεται να ανεβάζει το θερμόμετρο στο Αιγαίο καθώς οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου αυξάνονται. Σήμερα η γειτονική χώρα σήκωσε δώδεκα αεροσκάφη και προέβη σε 37 παραβιάσεις...

Συγκεκριμένα πέντε σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών αποτελούμενοι απο 10 F-16 πραγματοποίησαν 37 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τα δέκα μαχητικά αεροσκάφη "συνόδευσαν" σήμερα δύο μεμονωμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας/ηλεκτρονικού πολέμου CN-235.


Τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω απο το Αιγαίο. Δύο αρνήθηκαν να αποχωρήσουν μετά την αναγνώριση και αναχαίτισή τους από ελληνικά μαχητικά, με αποτέλεσμα η αναχαίτιση να καταλήξει σε δύο εμπλοκές. Για την αναγνώριση και αναχαίτισή τους η Πολεμική Αεροπορία σήκωσε 10 μαχητικά επιφυλακής μεταξύ των οποίων κι ενα ζευγαρι Mirage 2000.

Στο πλαίσιο της συντήρησης κλίματος έντασης από την Άγκυρα στο Αιγαίο, τα αεροσκάφη προέβησαν και σε εννέα παραβάσεις Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έχει ως εξής:


ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ - ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 7η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 5 (5 x 2 F-16)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 2 CN-235
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 12
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 4
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 9
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 37 (όλες από τους σχηματισμούς)
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 2
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: