Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Αλγόριθμος από το σκοτεινό διαδίκτυο βοήθησε στην αποκρυπτογράφηση «σατανικής» επιστολής καλόγριας

Μια μυστηριώδης κωδικοποιημένη επιστολή που γράφτηκε τον 17ο αιώνα από μια καλόγρια, η οποία έλεγε πως είχε καταληφθεί από το διάβολο, αποκρυπτογραφήθηκε με τη βοήθεια ενός αλγορίθμου που βρέθηκε στο σκοτεινό διαδίκτυο.

Η επιστολή που γράφτηκε στις 11 Αυγούστου 1676, από την Maria Crocifissa della Concezione στο μοναστήρι της Palma di Montechiaro, περιλαμβάνει μια ποικιλία συμβόλων και γλωσσικών κωδίκων, συμπεριλαμβανομένων των Ελληνικών, των Κυριλλικών, των Αραβικών και των Ρουνικών, δηλαδή της αρχαίας γλώσσας των βορειο-ευρωπαίων.

Στο παρελθόν αρκετοί μελετητές, ιστορικοί και κρυπτογράφοι επιχείρησαν να την αποκρυπτογραφήσουν αλλά δεν τα κατάφεραν.
Πρόσφατα, μια ομάδα από το Κέντρο Επιστήμης Ludum στη Σικελία με τη βοήθεια ενός αλγόριθμου από το 'σκοτεινό διαδίκτυο', φαίνεται πως τα κατάφερε.
Σύμφωνα με όσα είπαν σε διεθνή ΜΜΕ οι επιστήμονες αυτοί, το λογισμικό που εντόπισαν στο 'σκοτεινό διαδίκτυο' χρησιμοποιείτο από μυστικές υπηρεσίες και αποδείχτηκε χρήσιμο και στη δική τους έρευνα.
4407C00300000578 4864708 image a 2 1504859297957
Προσωπικά πιστεύω ότι η καλόγρια είχε καλή γνώση των γλωσσών, η οποία της επέτρεψε να εφεύρει τον κώδικα. Πιθανώς όμως έπασχε από σχιζοφρένεια κάτι που την έκανε να πιστεύει ότι ερχόταν σε επικοινωνία με τον διάβολο. Κάθε σύμβολο είναι καλά μελετημένο και δομημένο. Σύμφωνα με ενδείξεις αυτά επαναλαμβάνονται, σκόπιμα ή ασυνείδητα.
ΠΗΓΗ CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια: