Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Ίρμα: Με πρωτοφανή μανία πλησιάζει τις ΗΠΑ

H αντίδραση ενός απλού πολίτη της Φλόριντα δείχνει το μέγεθος της απειλής που πλησιάσει την νότια αυτή πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών. «Προσευχηθείτε για εμάς» είναι οι τρεις λέξεις στο μήνυμα αυτό που εκπέμπει όλη την αγωνία των πολιτών που αναμένουν το χτύπημα του τυφώνα Ίρμα. Ο τυφώνας αναμένεται στις ακτές της Φλόριντα γύρω στις 10.30 το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή. Ο αμερικανικός στρατός είναι επί ποδός και οι μονάδες ασφαλείας της NASA θωρακίζουν τη θηριώδη βάση εκτοξεύσεων πυραύλων στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ.

O κυκλώνας Ίρμα αναμένεται να ενισχυθεί καθώς θ’ απομακρύνεται από την Κούβα κι αναμένεται να παραμείνει ισχυρός, καθώς θα προσεγγίζει την Φλόριντα, σύμφωνα με το εθνικό μετεωρολογικό κέντρο προβλέψεων των ΗΠΑ (NHC).Οι αρχές καλούν περισσότερους από 7 εκατομμύρια πολίτες να εκκενώσουν τη Φλόριντα.

H Ίρμα αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στη Φλόριντα, ενώ η πρωτεύουσα Μαϊάμι θυμίζει πόλη - φάντασμα, καθώς άλλοι κάτοικοι εκκενώνουν την περιοχή, και άλλοι έχουν κλειδαμπαρωθεί στα σπίτια τους, αρνούμενοι να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους, παρά τις προειδοποιήσεις για να φύγουν.

O κυβερνήτης της Φλόριντα επιστρατεύει 17.000 εθελοντές για να βοηθήσουν στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τραμπ: Φύγετε από τον δρόμο του

Ο Ντόναλντ Τραμπ από τη μεριά του απηύθυνε έκκληση στους πολίτες που διαμένουν στις περιοχές
«Ο κυκλώνας Ίρμα είναι μυθικών διαστάσεων, ενδεχομένως ο ισχυρότερος που έχουμε ποτέ δει. Παραμείνετε σε ασφαλή μέρη και φύγετε μακριά από τον δρόμο του, εφόσον είναι δυνατό. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι έτοιμη» ήταν το tweet που ανήρτησε σήμερα το πρωί ο Αμερικανός πρόεδρος.
ΠΗΓΗ ΖΟΥΓΚΛΑ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: