Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

200 νεκροι μετά από ατύχημα σε πυρηνικες εγκαταστασεις στη Βόρεια Κορέα

Εκαντονταδες ανθρωποι έχουν πεθάνει μετά από ατύχημα σε μία από τις εγκαταστάσεις πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας. Περίπου 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν μια ημιτελής σήραγγα κατέρρευσε στη μονάδα Punggye-ri της Βόρειας Κορέας.
Μια άλλη ομάδα περίπου 100 ανθρώπων πέθανε στη συνέχεια, προσπαθώντας να διασώσει τους καταπλακωμενους εργάτες. Η καταστροφή αποκαλύφθηκε σήμερα από την Ιαπωνική τηλεόραση Asahi , αν και δεν μπορούσαν να διευκρινίσουν πότε συνέβη το ατύχημα και τις επακόλουθες καταστροφικές προσπάθειες διάσωσης.

Υπάρχει διαρροή ακτινοβολίας;
Το Punggye-ri ήταν ο τόπος της έκτης πυρηνικής δοκιμής της Βόρειας Κορέας στις 3 Σεπτεμβρίου. Δεν είναι γνωστό αν αυτό προκάλεσε άμεσα ή έμμεσα την κατάρρευση.

Εξωτερικοί εμπειρογνώμονες και ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχαν προειδοποιήσει αυτό το μήνα,για τον κίνδυνο των δοκιμων του Kim Jong-un.
Τη Δευτέρα η Νότια Κορέα ανακοινωσεε ότι μια ακομα πυρηνική δοκιμή στην περιοχή θα μπορούσε να οδηγήσει σε πλήρη κατάρρευση της εγκατάστασης των ορεινών περιοχών, προκαλώντας μια θανατηφόρα διαρροή ραδιενεργών υλικών.
Και η Κίνα εξέδωσε επίσης μια τρομερή προειδοποίηση στον Kim σχετικά με την κατάσταση του πυρηνικού σταθμού δοκιμών.
ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: