Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

«Κριτής από τον Ουρανο»

Το εργαστήριο Jet Propulsion της ΝΑΣΑ έβγαλε έκτακτο μήνυμα παγκοσμίως μέσω του συστηματος παρακολούθησης σωμάτων προσκροουομενων στη Γη Sentry Earth Impact Monitoring system, ειδοποιώντας κάθε τηλεσκόπιο ανά τον κόσμο να αρχίσει άμεσα την παρακολούθηση ενός μυστηριώδους αντικειμένου από το διαστρικό διάστημα, που ήρθε από την περιοχή του άστρου Vega,στον αστερισμό Lyra.
Πρωτοεντοπίστηκε από τα τηλεσκόπια Pan-STARRS στη Χαβάη. Αρχικά θεώρησαν αυτο το μυστηριώδες αντικειμενο, κομήτη το καταχώρησαν ως C/2017 U1, αλλά με δεδομένο ότι δεν έκανε την παρουσία του αισθητη με τα χαρακτηριστικά του κομήτη, το πλανητικό κέντρο της Διεθνούς Ενωσης Αστρονομων το μετονομασε Αστεροειδή d A/2017 U1— κι έτσι έγινε ο πρώτος κομήτης που καταχωρήθηκε ως αστεροειδής.

Με αυτό το μυστηριώδες αντικείμενο πoυ τώρα ονομάστηκε A/2017 U1, το σίγουρο είναι ότι κανείς δε γνωριζει πραγματικά τι ειναι, διότι ει΄ναι το πρώτο «πράγμα» στην καταγεγραμμένη ιστορία που φάνηκε στο ηλιακό μας σύστημα να έρχεται από το βαθύ διαστρικό διάστημα . Αυτο έκανε τον δ/ντή του NASA Near Earth Orbit Program Office at JPL, δόκτορα Paul Chodas, να αναφωνήσει: «Το περιμέναμε αυτό εδώ και δεκαετίες.
Εδώ και χρόνια θεωρητικολογούσαμε για την ύπαρξη τέτοιων αντικειμένων, αλλά είναι η πρώτη φορά που εντοπίσαμε κάτι τέτοιο.»
Δεν γοήτευσε αυτο το μυστηριώδες αντικείμενο μόνο τον δρα.Dr. Chodas και ολόκληρη την κοινότητα αστρονομων, αλλά και τον Πάπα Φραγκίσκο που εξασφάλισε μια απόρρητη συνδεση επικοινωνιας με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, οι επιστήμονες του οποίου χρησιμοποιούσαν το τηλεσκόπιο με τον υπεραστρικό φακό που είχαν εκεί για να βλέπουν τονA/2017 U1—Ο Πάπας ολοκλήρωσε αυτή την «επίσκεψη» ζητώντας από τους αστροναύτες εκεί, να «δώσουν αναφορά για τη θέση του ανθρώπου στο σύμπαν»

η πρώτη φωτό του μυστηριώδους αντικειμένου που τραβήχτηκε

η τροχιά του μυστηριώδους αντικειμένου
ΠΗΓΗ ΚΑΤΟΧΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: