Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Κρήτη: Βοσκός «συνέλαβε» τον θρυλικό φουρόγατο!

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας βοσκός στα Λευκά Όρη Χανίων, όταν είδε ποια ήταν η αιτία που έβρισκε πνιγμένα τα πρόβατά του. Ένα ζώο με όλα τα χαρακτηριστικά του φουρόγατου -του εξαφανισμένου μέχρι σήμερα άγριου ζώου- βρισκόταν μέσα στο κλουβί.

Όπως βλέπετε στην φωτογραφία του Γιάννη Φωτάκη  ο κρητικός αγριόγατος φαίνεται να έχει πιαστεί για πρώτη φορά από το 1996!


Τις επόμενες ημέρες από την Δασική Υπηρεσία και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, αναμένεται να γίνουν οι σχετικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για τον θρυλικό φουρόγατο!

Τι είναι ο φουρόγατος


Σύμφωνα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ο Κρητικός Αγριόγατος (Felis silvestris cretensis) ήταν για την Κρήτη ένα ζώο φάντασμα μέχρι το 1996, έως ότου δύο φοιτήτριες, μέλη Ιταλικής επιστημονικής αποστολής που μελετούσε τα σαρκοφάγα της Κρήτης, παγίδεψαν το συγκεκριμένο άτομο, σε συνεργασία με το Μουσείο.

Το ζώο κρατήθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και, αφού προσαρμόστηκε πάνω του πομπός για ραδιοτηλεμετρική παρακολούθηση, αφέθηκε ελεύθερο και παρακολουθήθηκε για τρεις μήνες.

Πηγή: zarpanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: