Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Χάλκινος ο ουρανός του Λονδίνου

Kαι ξαφνικά ο ουρανός πάνω από το Λονδίνο θύμιζε τοπίο στον πλανήτη Άρη. Ο ήλιος ήταν κατακόκκινος και η ατμόσφαιρα στο χρώμα του χαλκού. Οι άνεμοι με ταχύτητα 180 χιλιομέτρων την ώρα που πέρναγαν πάνω από την Ιρλανδία με κατεύθυνση την Αγγλία και τη Σκωτία έφερναν κόκκους άμμου από τη Σαχάρα αλλά και στάχτες από τις πυρκαγιές στην Πορτογαλία και την Ισπανία. Το μείγμα αυτό προκάλεσε το εκπληκτικό αυτό φαινόμενο πάνω από τη βρετανική πρωτεύουσα.

Στην Ιρλανδία με μετρήθηκαν ριπές ανέμου που ξεπερνούσαν τα 194 χιλιόμετρα την ώρα. Κατέρρευσε η σκεπή ενός σχολείου και η οροφή ενός γηπέδου.

Δείτε πώς φαινόταν ο ήλιος από το Μπέρμιγχαμ, στην κεντρική Αγγλία:

Φωτογραφία: Σωτήρης Σκουλούδης
Φωτογραφία: Σωτήρης Σκουλούδης


Φωτογραφία: Σωτήρης Σκουλούδης
Φωτογραφία: Σωτήρης Σκουλούδης

Μέχρι στιγμής η «Οφηλία» έχει σκοτώσει τρεις ανθρώπους και έχει αφήσει 120.000 νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Η πολιτική προστασία στην Ιρλανδία την Αγγλία και τη Σκωτία έχει καλέσει τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί γιατί κινδυνεύει η ζωή τους αλλά και οι περιουσίες τους. Πρόκειται για τη χειρότερη καταιγίδα που έχει πλήξει το σύμπλεγμα των βρετανικών νήσων εδώ και 56 χρόνια. Πάνω από την Ιρλανδία, λίγο πριν να φθάσει η καταιγίδα σμήνη πουλιών σε σχηματισμούς εγκατέλειπαν το νησί με κατεύθυνση ανατολική, δηλαδή τη Σκωτία και την Αγγλία, ενδεχομένως και την Κορνουάλη η οποία ως φαίνεται θα είναι εκτός τα πορείας της Οφηλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: