Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Για πρώτη φορά ενεργοποιήθηκε το Αρθρο 5 του ΝΑΤΟ εναντίον της Τουρκίας!

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ «ΛΑΘΟΣ» Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!
Τι ακριβώς συνέβη με την ΝΑΤΟϊκή άσκηση που στόχος ήταν ο Ερντογάν και η Τουρκία του Κ.Ατατούρκ; Φοβερό «στήσιμο» έλαβε χώρα στην Νορβηγία όπου παίχθηκε χοντρό «παιχνίδι» εις βάρος των Τούρκων με ενεργοποίηση του Αρθρου 5 της Συμμαχίας και εχθρό την Τουρκία σε υποθετικό σενάριο Παγκοσμίου Πολέμου!
Δηλαδή ενεργοποιήθηκε ολόκληρη η Ατλαντική Συμμαχία για ένα Παγκόσμιο Πόλεμο που στους εχθρούς συγκαταλέγονταν και η Τουρκία!
Το περιστατικό μετά και τις αποκαλύψεις που βγαίνουν αποκτά άλλη βαρύτητα και γι αυτό ο Ερντογάν δεν έκανε αποδεκτή τη συγγνώμη του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για άσκηση Computer-Assisted (TAS / CAX) με στόχο την επέκταση της διαλειτουργικότητας Διοίκησης και Ελέγχου (C2) του ΝΑΤΟ για τη διεξαγωγή πολέμου μεγάλης κλίμακας σε ένα πολύπλοκο, πολυεθνικό περιβάλλον.
Η όλη διαδικασία  βασίζονταν  πάνω σε ένα, υποθετικό μεν πολύ κοντά στην πραγματικότητα δε, σενάριο ενεργοποίησης του περιβόητου άρθρου 5 της συλλογικής άμυνας του ΝΑΤΟ.
Σε αυτό το σενάριο, είχαμε την πλήρη ενεργοποίηση της διοίκησης επιχειρήσεων (Force Command Brunssum (JFC Brunssum), της δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ  (e-NRF18) μαζί με την ενιαία υπηρεσία εντολών της  Συμμαχικής Διοίκησης (Land (LANDCO Ι) καθώς και της Συμμαχικής Ναυτικής Διοίκησης (MARCOM).
Ήταν μία από τις σημαντικότερες ασκήσεις του ΝΑΤΟ σε αυτό το επίπεδο εδώ και 20 χρόνια, ενεργοποιώντας για πρώτη φορά ολόκληρη την Δομή Διοίκησης του ΝΑΤΟ σε πιθανό «παγκόσμιο πόλεμο».
Σε αυτήν συμμετείχαν περισσότεροι από 300 στρατιωτικοί και πολιτικοί υπάλληλοι , «ασκούμενοι σε άλλες «μεθόδους»,  γεγονός που καταδεικνύει την τεράστια σημασία της άσκησης και του όλου περιστατικού το οποίο έλαβε χώρα .
Είχε διάρκεια από 08 -17 Νοεμβρίου 2017 και σε αυτήν «απεικονίστηκε» το πρόσωπο του Ερντογάν και του Ατατούρκ ως «εχθρικά» .
Για το περιστατικό αποτάχθηκε κατόπιν εορτής ένας αξιωματικός και απολύθηκε ένας τεχνικός υπολογιστών που συνεργάζονταν με τον νορβηγικό στρατό .
Ο τεχνικός που τοποθέτησε  τη φωτογραφία του Atatürk στην πλευρά του εχθρού απολύθηκε επίσης.
Η Συμμαχική διοίκηση ζήτησε συγνώμη από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο για το σκάνδαλο.
Η απόσυρση των 40 Τούρκων στρατιωτών έγινε την τελευταία ημέρα και χαρακτηρίζεται ως «τζάμπα μαγκιά», ενώ η «ζημιά» που προκλήθηκε ανάμεσα σε Τουρκία και ΝΑΤΟ, είναι τεράστια.
Το σκάνδαλο όμως στην Νορβηγία με το ΝΑΤΟ είχε δύο ΣΟΒΑΡΕΣ διαστάσεις.
Η πρώτη αφορά το πως το περιστατικό στήθηκε με τη φωτογραφία του Ατατούρκ και του Ερντογάν και το πως αυτές έφτασαν στους υπολογιστές των νατοϊκών αξιωματικών .  
Το δεύτερο, αφορά περιστατικό που συνέβη στις 15 Νοεμβρίου.
Σε site που χρησιμοποιούνταν για επικοινωνία ανάμεσα σε στρατιωτικούς του ΝΑΤΟ , υπήρξε ένας ψεύτικος λογαριασμός  που ενεργοποιήθηκε παρουσιάζοντας τον Ερντογάν ως «εχθρό»  από Νορβηγό αξιωματικό κουρδικής καταγωγής όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια .
Το γεγονός αυτό  εντοπίστηκε  από Τούρκους αξιωματικούς που υπηρετούσαν στη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ.
Διαπιστώθηκε η ύπαρξη ψεύτικου λογαριασμού, ο οποίος ανήκε σε Νορβηγό αξιωματικό Κούρδο στην καταγωγή .
Ο εν λόγω αξιωματικός αποτάχθηκε  από το στρατό.
Η Γενική Διοίκηση του Κέντρου ηλεκτρονικού Πολέμου της Νορβηγίας εξέδωσε επίσης επιστολή συγνώμης για το θέμα στο τουρκικό γενικό επιτελείο.
Όμως, παρά τις απολύσεις και τις αποτάξεις, φαίνεται ότι «τα πράγματα δεν βαίνουν καλώς» για την Άγκυρα και ειδικά για τον Ερντογάν, ο οποίος έχει στοχοποιηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες της συμμαχίας και έπονται εξελίξεις.
Το γεγονός αυτό έφερε στην επιφάνεια τα σενάρια που απεργάζονται οι ΗΠΑ για την στάση της Τουρκίας σε πιθανό πόλεμο με την Ρωσία .
Τίποτα δεν ήταν τυχαίο και όλα έχουν την σημασία τους, και πιθανόν ο Ερντογάν να μην επιλέχθηκε τυχαία ως «εχθρός» από ένα στρατιωτικό οργανισμό που όλα τα «μετράει και τα υπολογίζει» ενόψει παγκόσμιων εξελίξεων ανάμεσα σε Ρωσία-Κίνα και ΗΠΑ το επόμενο διάστημα .
ΠΗΓΗ ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: