Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

«Φωλιά» τζιχαντιστών (;) στο κέντρο της Αθήνας – Έφοδος και συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική – Σχεδίαζαν επίθεση

«Φωλιά» τζιχαντιστών στην καρδιά της Αθήνας; Αυτό ενδεχομένως δείχνει η εισβολή που έκαναν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πριν από λίγο σε διαμερίσματα στο Παγκράτι και το Νέο Κόσμο προχωρώντας σε συλλήψεις και προσαγωγές υπόπτων.
Συγκεκριμένα, πάνοπλοι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής εισέβαλαν σε διαμέρισμα που βρίσκεται στην οδό Δεινοκράτους στο Παγκράτι, αλλά και σε δύο ακόμη στον Νέο Κόσμο. Η γύρω περιοχή αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας. Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν τρία άτομα αραβικής καταγωγής. Για δύο άνδρες και μία γυναίκα κάνουν λόγο οι πρώτες πληροφορίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, οι συλληφθέντες σχετίζονται με τη διεθνή τρομοκρατία, χωρίς να έχει διευκρινιστεί εάν πρόκειται για μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος».

Κάποιες άλλες πηγές αναφέρουν πώς πρόκειται για Κούρδους που εμπλέκονται σε υπόθεση μεταφοράς οπλισμού τον Ιούλιο του 2013 ανοικτά της Χίου. Οι αρχές τότε είχαν βρει οπλισμό σε φουσκωτό σκάφος μεταξύ Χίου και Οινουσών. Τότε είχαν ανακαλυφθεί, δυο αντιαρματικοί όλμοι, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες και μεγάλος αριθμός έτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών.
Πιθανόν να πρόκειται για μέλη της του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος (DHKP-C).  Υπενθυμίζεται ότι το 2011 και το 2014 είχαν γίνει παρόμοιες επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη και Γκύζη και τότε είχαν συλληφθεί μέλη της ίδιας οργάνωσης και είχε βρεθεί οπλισμός.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ωστόσο έγιναν επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και σε άλλα σπίτια του κέντρο της Αθήνας με αποτέλεσμα την προσαγωγή συνολικά εννέα ατόμων. Όλοι τους φέρονται να είναι άτομα αραβικής καταγωγής, τα οποία συνδέονται με υποθέσεις διεθνούς τρομοκρατίας. Ορισμένοι μάλιστα λένε πώς κάποιοι εκ των συλληφθέντων είναι Τούρκοι.
Οι εννιά άνδρες συνελήφθησαν σε τρεις επιχειρήσεις σε τρία διαμερίσματα στο Παγκράτι ενώ στη διάρκεια της έρευνας κατασχέθηκαν καλώδια, ρολόγια, USB, αλλά και ηλεκτρονικοί υπολογιστές και βάζα με άγνωστη ύλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: