Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Οι σάλπιγγες του πολέμου…

Η διαθήκη του Βρετανού Αιγυπτιολόγου Άλφρεντ Λούκας αποκάλυπτε τις τύψεις που ένιωθε ο περίφημος επιστήμονας σχετικά με τα αίτια κήρυξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Άλφρεντ Λούκας (1867-1945)
Άλφρεντ Λούκας (1867-1945)
Ο Λούκας θεωρούσε τον εαυτό του υπεύθυνο για τον πόλεμο, αφού όπως ο ίδιος πίστευε, τον προκάλεσε λόγω της θρυλικής κατάρας των Φαραώ. Όπως ήταν γνωστό, όποιος παραβίαζε τον τάφο ενός Φαραώ, ήταν αδύνατο να μην προκαλέσει μεγάλο και ανεπανόρθωτο κακό.
Το 1938, ο Λούκας είχε την “έμπνευση” να οργανώσει από το ραδιόφωνο την μετάδοση του ήχου των χρυσών σαλπιγγών, οι οποίες είχαν βρεθεί στον τάφο του Τουταγχαμών.
Κανένας δεν είχε τολμήσει “να δώσει φωνή” σε αυτές τις σάλπιγγες επί πέντε χιλιάδες χρόνια. Απ’ όλα τα ευρήματα του τάφου, θεωρούνταν εκείνες που έφεραν την πιο εκδικητική κι αμείλικτη κατάρα.
Ο Λούκας, αψηφώντας τον κίνδυνο, πέτυχε πράγματι να μεταδώσει τον ήχο των σαλπιγγών, έπειτα από περιπέτειες, οι οποίες παραλίγο να του στοιχίσουν ακόμη και την ζωή του, αφού την παραμονή της ραδιοφωνικής μετάδοσης ασθένησε από μυστηριώδη πυρετό.
Μετά την ραδιοφωνική μετάδοση του ήχου των σαλπιγγών, διαπιστώθηκε ότι αυτές δεν ήταν εκείνες που χρησιμοποιούνταν σε τελετές, όπως πίστευαν μέχρι τότε, αλλά εκείνες που κήρυτταν τον πόλεμο.
H σάλπιγγα του Τουταγχαμών
H σάλπιγγα του Τουταγχαμών
Αμέσως κατάλαβαν ότι η κατάρα των Φαραώ θα οδηγούσε στην κήρυξη πολέμου. Πράγματι, εντός μόλις τριών μηνών κηρύχθηκε ο πόλεμος, ο οποίος θεωρήθηκε από τους Αιγυπτιολόγους “αποτέλεσμα της παραβιάσεως της ασυλίας των Φαραωνικών τάφων”.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ”, στις 17/07/1963…
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην  εφημερίδα "ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ",  στις 17/07/1963
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ”, στις 17/07/1963
ΠΗΓΗ https://strangepress.gr/2016/04/29/oi-salpigges-toy-polemoy/

Δεν υπάρχουν σχόλια: