Τρίτη, 24 Απριλίου 2018

Φρεγάτες FREMM: Τα γυρνάει η κυβέρνηση – Τώρα μιλάνε για “project” που εξετάζεται

Τι μεσολάβησε; Τα δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου που διαψεύδουν ότι δυο απ’ τις γαλλικές φρεγάτες FREMM θα παραχωρηθούν άμεσα στην Ελλάδα, δημοσιεύματα τα οποία στηρίζονται κυρίως στην έμμεση διάψευση της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας.
Έτσι απ’ την Παρασκευή και τις δηλώσεις Κουβέλη ο οποίος μάλιστα αναφερόταν και σε προθέσεις για αγορά δυο ακόμη σκαφών, ήρθε η Δευτέρα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος λέει πως “υπάρχουν μία σειρά από διερευνήσεις για διάφορα project του Υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, ωστόσο το συγκεκριμένο θέμα δε συζητήθηκε χθες στο ΚΥΣΕΑ”.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha ο υπουργός Επικρατείας πρόσθεσε πως “ο κ. Κουβέλης και η κυβέρνηση αυτό που λένε είναι ότι υπάρχουν διερευνήσεις για μια σειρά από project. Από κει και πέρα αν υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία για οποιοδήποτε τέτοιο θέμα, θα υπάρξει και επίσημη ενημέρωση και σχετική συζήτηση σε όλα τα αρμόδια όργανα τα κυβερνητικά, αλλά και τα κοινοβουλευτικά”.
Βέβαια ο κ. Κουβέλης όταν είχε ερωτηθεί στον ΣΚΑΙ για το δημοσίευμα της Καθημερινής είχε μπει και σε λεπτομέρειες, λέγοντας ότι ήταν θέμα που είχε συζητηθεί μεταξύ Τσίπρα – Μακρόν, ότι πρόκειται να έρθουν έτοιμες, εξοπλισμένες δηλαδή και πως θα ακολουθηθεί η μέθοδος του leasing…

Δεν υπάρχουν σχόλια: