Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Τουρκία «παγώνει» την συμφωνία Ελλάδας και ΕΕ για τους παράνομους μετανάστες ως αντίποινα για τους «8»

Με αφορμή την μη έκδοση των 8 Τούρκων φυγάδων στρατιωτικών και την παροχή ασύλου, η Άγκυρα αποφάσισε να βάλει σε «πάγο» την συμφωνία Ελλάδας, Τουρκίας και ΕΕ για την επιστροφή των παράνομων μεταναστών.
Πρόκειται για τιμωρητική κίνηση κατά της Ελλάδας αφού η Άγκυρα γνωρίζει ότι η Ελλάδα θα υποστεί το κύμα αλλοδαπών ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες απλά θα κλείσουν διαδρόμους και σύνορα αφήνοντας την να «βουλιάζει» από τα ανθρώπινα κύματα.
Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ανέφερε πως η Τουρκία διακόπτει τη συμφωνία με την Ελλάδα για την επανεισδοχή προσφύγων.

Η Τουρκία με την κίνηση αυτή προχωράει σε ένα είδος ασύμμετρου πολέμου κατά της Ελλάδας. Επιχειρεί να πλήξει τον τουρισμό της χώρας στην πιο κρίσιμη περίοδο, τώρα που είχε ξεκινήσει να εισρέει χρήμα και να οδηγήσει την Ελλάδα σε κοινωνική και οικονομική αποσάθρωση.
Δεν υπάρχουν υποδομές για να υποδεχτούν εκατομμύρια αλλοδαπών
Το ναυτικό της Τουρκίας έχει λάβει εντολή να είναι έτοιμο για παν ενδεχόμενο στο Αιγαίο.
Στο Αιγαίο το τουρκικό ναυτικό θέτει σε επιφυλακή μια φρεγάτα, drones, 2 πυραυλακάτους και κομάντος υποβρυχίων καταστροφών.
Η Άγκυρα προβαίνει σε αυτήν την κίνηση «λόγω της προσπάθειας της Ελλάδας να αυξήσει την ένταση στο Αιγαίο».
Φυσικά πρόκειται για τουρκικής προπαγάνδα  όπως την ερμήνευσαν στο ελληνικό Πεντάγωνο την διαταγή ετοιμότητας στο Αιγαίο του Τουρκικού ΓΕΕΘΑ.
 Άλλωστε οι ίδιες πήγες υποστήριζαν ότι ο στόχος είναι προφανής. Δεν είναι άλλος από το να ενοχοποιήσει την Ελλάδα ως προκαλούσα ένταση στο Αιγαίο.
Πάντως εκτιμούμε πως την εντολή ετοιμότητας τελικά την έδωσε η Άγκυρα για έναν βαθύτερο σκοπό. Επειδή σήμερα θα ανακοίνωναν το «πάγωμα» της συμφωνίας για το μεταναστευτικό.
Σήμερα διεξάγεται η σύνοδος των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ στην οποία ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τις τούρκικες απειλές απαγωγής των 8 Τούρκων στρατιωτικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.
Στο μεταξύ ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζνταγ αναφερόμενος στην υπόθεση με τους Τούρκους αξιωματικούς τόνισε ότι «η Τουρκία σημειώνει την στάση αυτή της Ελλάδας και το χειρισμό της επί του θέματος. Είναι ωφέλιμο η Ελλάδα να γνωρίζει ότι η Τουρκία το έχει σημειώσει αυτό. Το θέμα δεν έχει να κάνει με το ΝΑΤΟ».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:
«Είναι γνωστό πως η Ελλάδα στα πλαίσια των προβλημάτων του Αιγαίου εκμεταλλεύεται πολλά περιβαλλοντολογικά προγράμματα του Αιγαίου.
Για το θέμα αυτό, στις 31 Μαρτίου του 2018 είχαμε βγάλει μια ανακοίνωση. Η στάση μας για το θέμα αυτό εξηγήθηκε από το υπουργείο μας την περασμένη εβδομάδα στην αντιπροσωπεία της Ε.Ε.
Ομως μαζί με αυτό, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδος Προκόπης Παυλόπουλος αυτή τη φορά έκανε ανακοινώσεις που δημιουργούν με το δίκτυο Natura 2000 μια σχέση με τα σύνορα και τα εδάφη. Δεν έχουν καμία νομική βάση αυτές οι δηλώσεις.
Επίσης αυτές οι δηλώσεις είναι μια ομολογία πως η Ελλάδα εκμεταλλεύεται πολιτικά τα οικολογικά προγράμματα της Ε.Ε. όπως αυτό του NATURA 2000.
Η χώρα μας δεν θα δεχθεί, ούτε και από δω και στο εξής όπως δεν δέχθηκε ούτε και μέχρι σήμερα τη δημιουργία τετελεσμένων από την Ελλάδα σε γεωγραφικούς σχηματισμούς με καθεστώς διαφιλονικούμενο στο Αιγαίο.
Mε την ευκαιρία αυτή, επαναλαμβάνουμε την προειδοποίηση μας, η ΕΕ να μην γίνει όργανο εκμετάλλευσης της Ελλάδος στα προβλήματα του Αιγαίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: