Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό έθεσε σε επιφυλακή πολεμικά πλοία και κομάντος στο Αιγαίο

Σε επιφυλακή μια φρεγάτα και δυο πυραυλάκατοι μαζί με κομάντος της SAT - Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό βγαίνει για περιπολίες στο Αιγαίο - Επιλέγει να αυξήσει την ένταση με την Ελλάδα η Τουρκία
Τραβάει το σχοινί η Άγκυρα. Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό έθεσε σε επιφυλακή τρία πολεμικά πλοία και μονάδα κομάντος της SAT λόγω της αύξησης της έντασης με την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή του τουρκικό πολεμικό ναυτικό εφαρμόζει μέτρα αυξημένης ετοιμότητας απέναντι στην Ελλάδα μετά την αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Στο Αιγαίο το τουρκικό πολεμικό ναυτικό θέτει σε επιφυλακή μια φρεγάτα και δύο πυραυλακάτους αλλά και μονάδα των ειδικών δυνάμεων SAT.
Μάλιστα αναφέρεται ότι οι παραπάνω μονάδες έλαβαν αποστολές περιπολίας και είναι σε επιφυλακή για ενδεχόμενη αποστολή.
Φαίνεται πως η Άγκυρα επιλέγει την αύξηση της έντασης. Επικαλείται το γεγονός ότι οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι τεταμένες και… ρίχνει κι άλλο λάδι στη “φωτιά” θέτοντας μονάδες σε επιφυλακή και στέλνοντάς τις σε περιπολίες στο Αιγαίο.
Μάλιστα τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης σχολιάζουν ότι η παραπάνω κίνηση γίνεται υπό τον φόβο προβοκάτσιας από την ελληνική πλευρά! Προσθέτουν ότι η αυξημένη ετοιμότητα αποφασίστηκε μετά τις «προκλητικές» όπως λένε δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου περί επέκτασης των χωρικών υδάτων αλλά και τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την μη ύπαρξη γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο.
τουρκικό πολεμικό ναυτικό Αιγαίο κομάντος

Ξανά προκλητικός ο Ακάρ

Ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ, και ο υπουργός Αμυνας Νουρετίν Τσανικλί επισκέφθηκαν φρεγάτες στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο στέλνοντας «μήνυμα ετοιμότητας», όπως αναφέρει το πρακτορείο Αναντολού.
Ο Ακαρ ο οποίος επιθεώρησε τον στόλο στην άσκηση Λευκή Καταιγίδα στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο δήλωσε ότι η άσκηση έγινε με σεβασμό στους κανόνες του διεθνούς δικαίου, των διμερών συμφωνιών και των κανόνων ναυσιπλοίας. «Η χώρα μας, το έθνος μας θα εκπληρώσει το όραμά μας χωρίς να λυγίσει. Να μην γελιέται κανείς», είπε ο Ακάρ.

Τα… βυζαντινα παιχνίδια

Ο τούρκος υπουργός Αμυνας, Νουρετίν Τσανικλί δήλωσε: «Πρέπει να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της χώρας μας στις θάλασσές μας και στα νερά μας όπως συμβαίνει παντού».
Ο Τσανικλί επανέλαβε όσα είχε πει και ο Ακάρ για βυζαντινά παιχνίδια που στόχο έχουν να πλήξουν τα συμφέροντα της Τουρκίας. «Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό. Το έθνος μας δεν το επιτρέπει», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: