Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Το προϊστορικό σύστημα ύδρευσης, που ανακαλύφθηκε στην Αμερική το 1925

Το 1925, ο Έφορος των Αρχαιοτήτων στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Καθηγητής Pliny Earle Goddard, ο οποίος μόλις είχε επανέλθει από μια αρχαιολογική αναγνώριση στο Globe της Arizona, ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε εκεί ίχνη αρχαίων συστημάτων ύδρευσης και λείψανα πυκνού πληθυσμού.

Pliny Earle Goddard (24/11/1869 - 12/07/1928)
Pliny Earle Goddard (24/11/1869 – 12/07/1928)
Ο Δρ. Goddard δήλωσε ότι θα επέστρεφε στην περιοχή, για να συνεχίσει τις έρευνές του και πίστευε ακράδαντα ότι μια καινούρια και πιο λεπτομερής μελέτη στον περιβάλλοντα χώρο θα έριχνε άπλετο φως στις σχέσεις των προϊστορικών λαών, οι οποίοι κατοικούσαν στην κοιλάδα του Μεξικού, με τους λαούς που έζησαν και ανέπτυξαν ίδιο πολιτισμό πριν από την Ισπανική Κατοχή, γύρω από τους ποταμούς Upper Colorando και Rio Grande.
Επίσης, ανακάλυψε ότι στο σημείο των ανασκαφών υπήρχε παλαιότερα μια πολύπλοκη σειρά τάφρων, που παρείχαν νερό σε ευρείες εκτάσεις εδάφους της Arizona. Σε πολλές περιπτώσεις, άλλωστε, οι τάφροι της σύγχρονης ύδρευσης ήταν οι προϊστορικές τάφροι, που είχαν απλώς καθαριστεί και επισκευαστεί.
Στην περιοχή, η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως και κτίρια σημαντικού μεγέθους, των οποίων οι τοίχοι σώζονταν ακόμη ακέραιοι. Μάλιστα, ο Pliny Earle Goddard αποφάσισε να ανακατασκευάσει ένα τέτοιο οίκημα, που περιείχε εκατό δωμάτια.
Βρέθηκε, ακόμη, ένας θαυμάσια διατηρημένος ανθρώπινος σκελετός στα ερείπια, μαζί με τεμάχια αγγείων και περίτεχνα κοσμήματα φτιαγμένα από όστρακα. Σκοπός του Καθηγητή Goddard ήταν να αναδείξει τον τρόπο ζωής των προϊστορικών πολιτισμένων κατοίκων του Μεξικού.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΘΗΝΑΙ”, στις 10/03/1925…
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΘΗΝΑΙ", στις 10/03/1925
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΘΗΝΑΙ”, στις 10/03/1925
ΠΗΓΗ https://strangepress.gr/2018/05/25/to-proistoriko-systima-ydreysis

Δεν υπάρχουν σχόλια: