Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Χιονοθύελλες Έπληξαν τη Σαβάνα στη Ν. Αφρική. Καμηλοπαρδάλεις και Ελέφαντες Περιπλανιούνται στα Χιόνια

Μοιάζει σε μας πρωτοφανές, αλλά ταυτόχρονα είναι μία μεγάλη πραγματικότητα καθώς η καυτή ζέστη που ήταν το «σήμα κατατεθέν» στη Σαβάνα της Νοτίου Αφρικής, αντικαταστάθηκε από σφοδρές χιονοθύελλες.
Όπως αναφέρει η thesun.co.uk, οι καμηλοπάρδαλες, οι αντιλόπες και οι ελέφαντες ήταν μερικά από τα ζώα που ξαφνιάστηκαν και έδωσαν αγώνα για να προστατευτούν από τα περίεργα λευκά σημαδάκια που έπεφταν από τον ουρανό, αλλά και το κρύο και την παγωνιά που έφερναν μέσα Σαββατοκύριακο. Εικόνες από ζώα και τοπία καλυμμένα με χιόνι σάρωσαν όλα τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, με ανθρώπους από όλο τον κόσμο να δείχνουν θαυμασμό αλλά και απορία με αυτές τις παράξενες σκηνές.
Η Kitty Viljoen είναι μία μόνο από εκείνους που κατέγραψαν ένα μικρό μόνο κομμάτι με ελέφαντες να χιονίζονται στο Sneeuberg που βρίσκεται στο δυτικό ακρωτήριο της Νότιας Αφρικής, το οποίο δέχτηκε τον χιονιά.
Οι χιονοπτώσεις σε διάφορα τμήματα της Νότιας Αφρικής υποχρέωσαν να κλείσουν οι δρόμοι στο Ανατολικό Ακρωτήριο λόγω των παγωμένων συνθηκών.
Αλλά και στο Δυτικό Ακρωτήρι οι θερμοκρασίες έπεσαν κάτω από το μηδέν σε περιοχές όπως το Cederberg, το Hex River Mountains και το Reserve Matroosberg.

Δεν υπάρχουν σχόλια: