Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Νέο Μεξικό: Μυστήριο από το «σφράγισμα» αστεροσκοπείου από το FBI – Είδαν κάτι;

Μυστήριο καλύπτει το ξαφνικό κλείσιμο του ερευνητικού κέντρου για την ηλιακή δραστηριότητα (National Solar Observatory) στο Sunspot στο Νέο Μεξικό, το οποίο για 4 ημέρες παραμένει «σφραγισμένο» από τις αρχές.
Σύμφωνα με εργαζόμενους στο αστεροσκοπείο είναι άγνωστο το πότε αυτό θα ανοίξει ξανά προκειμένου να συνεχίσει τις παρατηρήσεις του.
Το FBI έχει αποκλείσει όλη την περιοχή γύρω από το παρατηρητήριο, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν μεταφερθεί σε άλλη τοποθεσία, ενώ φυσικά δεν υπάρχει καμία επίσημη δικαιολογία από την ομοσπονδιακή υπηρεσία για τους λόγους που το αστεροσκοπείο έχει κλείσει.
Μαζί με το National Solar Observatory έχει κλείσει και το τοπικό ταχυδρομείο, αν και πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως αυτό αποφασίστηκε για το «ξεκάρφωμα».
Τα σενάρια για το ξαφνικό αυτό σφράγισμα του αστεροσκοπείου δίνουν και παίρνουν από κάτι που παρατηρήθηκε από τα τηλεσκόπια και που δεν θέλουν οι αρχές να διαρρεύσει στο ευρύ κοινό μέχρι περιβαλλοντολογικά θέματα από τον υδράργυρο που χρησιμοποιείται από τα τηλεσκόπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: