Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Ν.Τραμπ: Νέα αναφορά για την ανάγκη δημιουργίας διαστημικής δύναμης

Σε νέα αναφορά για την ανάγκη δημιουργίας διαστημικής δύναμης προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία του που πραγματοποίησε στο Κεντάκι.
Σε δημόσια ομιλία του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παραδέχθηκε ότι η Ουάσιγκτον υστερεί πίσω από τη Μόσχα και το Πεκίνο στη δημιουργία διαστημικών δυνάμεων.
«Η Ρωσία έχει ήδη ξεκινήσει, η Κίνα έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά έχουμε τους λαμπρότερους ανθρώπους στον κόσμο, κατασκευάζουμε τον μεγαλύτερο εξοπλισμό στον κόσμο, κατασκευάζουμε τους μεγαλύτερους πυραύλους, άρματα μάχης και πλοία στον κόσμο «, υπογράμμισε ο Trump.

Στις αρχές Αυγούστου, ο αντιπρόεδρος Mike Pence ανέλυσε τη δημιουργία της νέας διαστημικής δύναμης της Αμερικής, η οποία αναμένεται να γίνει ο ‘έκτος Κλάδος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων  και θα συμβάλει στην εξασφάλιση της «αμερικανικής κυριαρχίας στο διάστημα» μέχρι το 2020.
Πρόσθεσε ότι η Κίνα δημιουργεί ήδη αντίστοιχη δύναμη για υποστήριξη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA), η οποία είναι επιφορτισμένη με την ανάπτυξη και τη διατήρηση των διαστημικών δυνατοτήτων του PLA, προτρέποντας τις ΗΠΑ να ανταποκριθούν σε είδος.Από την άλλη, οι ρωσικές διαστημικές δυνάμεις είναι μια υποδιαίρεση των Ρωσικών Αεροναυπηγών Δυνάμεων, επιφορτισμένες με την εξασφάλιση της αεροπορικής κυριαρχίας της Ρωσίας, την προώθηση της έγκαιρης προειδοποίησης της αεροδιαστημικής και τη λειτουργία των στρατιωτικών δορυφόρων της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος πλοήγησης GLONASS.

Δεν υπάρχουν σχόλια: