Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Εξαφανίστηκε ο αρχηγός της Interpol

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:54
Η γαλλική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα έπειτα από την καταγγελία της συζύγου του επικεφαλής της Ίντερπολ Μενγκ Χονγκγουέι για την εξαφάνισή του, όπως δήλωσαν σήμερα αστυνομικές πηγές.
Η σύζυγος του Μενγκ, η οποία ζει στη Λιόν, όπου εδρεύει η Ίντερπολ, επικοινώνησε με την αστυνομία καθώς δεν είχε νέα του από τα τέλη Σεπτεμβρίου που ταξίδεψε στην Κίνα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Σε τηλεφωνήματα του Reuters, η εκπρόσωπος της Ίντερπολ δεν απάντησε.
Ο Μενγκ διετέλεσε υφυπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ίντερπολ.

Τι λέει η Ιντερπόλ
Η Ιντερπόλ ανακοίνωσε σήμερα ότι γνωρίζει τις αναφορές για την ‘υποτιθέμενη εξαφάνιση’ του προέδρου της, του Μενγκ Χονγκγουέι, και ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά τις αρμόδιες αρχές στη Γαλλία και την Κίνα.
Η γαλλική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα έπειτα από την καταγγελία της συζύγου του Μενγκ για την εξαφάνισή του, όπως δήλωσαν σήμερα αστυνομικές πηγές. Η σύζυγος του Μενγκ, η οποία ζει στη Λιόν, όπου και εδρεύει η Ιντερπόλ, επικοινώνησε με την αστυνομία καθώς δεν είχε νέα του από τις 29 Σεπτεμβρίου που ταξίδεψε στη γενέτειρα του Κίνα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
“Είναι ένα ζήτημα για τις αρμόδιες αρχές στη Γαλλία και την Κίνα”, ανέφερε το γραφείο Τύπου της Ιντερπόλ σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι ο γενικός γραμματέας του οργανισμού, και όχι ο Μένγκ, είναι υπεύθυνος για την καθημερινή λειτουργία του οργανισμού.
Ο Μενγκ έχει θητεύσει σε αρκετές υψηλόβαθμες θέσεις στην Κίνα, μεταξύ των οποίων και του υφυπουργού Δημόσιας Ασφάλειας. Διορίστηκε πρόεδρος της Ιντερπόλ το 2016.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: