Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Cholula: Μία από τις μεγαλύτερες πυραμίδες του κόσμου κρυμμένη μέσα σε ένα βουνό

Ενώ η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας είναι μια θαυμάσια αρχαία δομή που δικαίως κατέχει το όνομα της Μεγάλης Πυραμίδας της Αιγύπτου, δεν είναι όμως η μοναδική μεγάλη πυραμίδα του κόσμου.
Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές άλλες πυραμίδες διάσπαρτες σε όλη την υδρόγειο, που όπως ακριβώς και η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας είναι η απόδειξη της εφευρετικότητας και της ικανότητας των αρχαίων ανθρώπων.
Για εκατοντάδες χρόνια, αυτή η πυραμίδα που βρίσκεται στο Μεξικό παρέμεινε κρυμμένη από τα μάτια μας βαθιά μέσα σε ένα βουνό. Κρυμμένη, καλύπτονταν από γκαζόν, δέντρα και βαθιά στρώματα του εδάφους, η Μεγάλη Πυραμίδα της Cholula θεωρείται ως ένα από το πιο μεγάλα μνημεία που κατασκευάστηκε ποτέ στην επιφάνεια του πλανήτη μας.

Model-of-the-city
Είναι τόσο μεγάλη που η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας μοιάζει με μια εύκολη κατασκευή.
Με μία τεράστια βάση η Μεγάλη Πυραμίδα της Cholula είναι πραγματικά ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα που επιτευχθεί στο μακρινό παρελθόν.
Στην κορυφή της πυραμίδας χτίστηκε μια μικρή εκκλησία από τους Ισπανούς κατακτητές με επικεφαλής τον Hernan Cortes μην ξέροντας ότι κάτω από αυτό ήταν μια τεράστια πυραμίδα όπως καμία άλλη στη Γη.
Η Μεγάλη Πυραμίδα της Cholula ανακαλύφθηκε το 1910.
Gran_Pirámide_de_Cholula_Puebla_México
Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, η Πυραμίδα του Cholula βρισκόταν στην περιοχή του Tenochtitlan, μία από τις σημαντικότερες αρχαίες πόλεις της Αρχαίας αυτοκρατορίας των Αζτέκων.
Η πυραμίδα που βρίσκεται στη σύγχρονη Puebla είναι 450 μέτρα πλάτος και 66 μέτρα ύψος, και σε σύγκριση είναι όσο το μέγεθος εννέα πισίνων ολυμπιακών διαστάσεων. Με άλλα λόγια, είναι τεράστια. Ονομάζεται από τους ντόπιους Tlachihualtepetl που μεταφράζεται «τεχνητό βουνό». θρύλοι λένε ότι ανεγέρθηκε από γίγαντες.
Μια σπάνια εικόνα της Πυραμίδας της Cholula που καλύπτεται από βλάστηση
Μια σπάνια εικόνα της Πυραμίδας της Cholula που καλύπτεται από βλάστηση
Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι η Μεγάλη Πυραμίδα ήταν τόσο ιερή και σημαντική για τους αρχαίους ανθρώπους της Cholula που την κάλυψαν με χώμα επίτηδες για να την κρύψουν από τους Ισπανούς κατακτητές.
Υπάρχουν πολλά μυστήρια για την Πυραμίδα. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η δομή μεγάλωσε σε διαφορετικά στάδια από διαφορετικούς αρχαίους πολιτισμούς για να βελτιωθούν διάφορα τμήματά της.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η Μεγάλη Πυραμίδα της Cholula κτίστηκε κάποια στιγμή γύρω στο 300 π.Χ., αλλά παραμένουν πολλά μυστήρια γύρω από το μνημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: