Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Eντοπίστηκε «αντικείμενο που μοιάζει με το χαμένο υποβρύχιο» σε βάθος 280 μέτρων

Πλοίο της αμερικανικής εταιρείας «Ocean Infinity», που συμμετέχει στις έρευνες της Αργεντινής για την ανεύρεση του βυθισμένου υποβρυχίου «San Juan», εμφανίζεται να έχει εντοπίσει ένα αντικείμενο που μοιάζει σε μέγεθος με το χαμένο υποβρύχιο.
Το «San Juan» ανήκει στον τύπο TR-1700.
Εισήλθε σε υπηρεσία με το πολεμικό ναυτικό της Αργεντινής το 1985.
Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, το αντικείμενο που βρήκαν οι Αμερικάνοι είναι σε βάθος 280m, ενώ είχε περάσει απαρατήρητο μέχρι τώρα από τις σωστικές αρχές.
"Η αμερικανική ομάδα εντόπισε ένα αντικείμενο στο μέγεθος του υποβρυχίου της Αργεντινής που χάθηκε τον περασμένο Νοέμβρη" ανακοίνωσε ο ΥΠΑΜ Oscar Aguad.

"Το σημαντικό σήμα εντοπίστηκε σε βάθος 280 μέτρων" πρόσθεσε.
"Μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός της μη ανακάλυψης του νωρίτερα" ανέφερε.
Στις 15 Νοεμβρίου 2017, κατά τη διάρκεια αποστολής ρουτίνας, το υποβρύχιο υπέστη βλάβη, που οδήγησε στο θάνατο των 44 μελών του πληρώματος. Έκτοτε θεωρείται ότι το υποβρύχιο έχει παραμορφωθεί σε μεγάλο βάθος και η Αργεντινή πασχίζει να το ανακαλύψει.
Η τελευταία επικοινωνία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, 15 Νοεμβρίου 2017, όταν το υποβρύχιο βρισκόταν στον κόλπο του Σαν Χόρχε, 450 χιλιόμετρα ανοικτά των ακτών της Αργεντινής.
Λίγο αργότερα καταγράφηκε υποθαλάσσια έκρηξη ανιχνεύθηκε στην περιοχή της τελευταίας θέσης του υποβρυχίου.
Το San Juan είχε αποπλεύσει την Κυριακή 11 Νοεμβρίου από την Ουσουάια, στο νότιο άκρο της Αργεντινής με προορισμό το Μαρ ντε Πλάτα, όπου είναι η βάση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: