Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Σαμποτάζ στην THK με λάθος συντεταγμένες κρούσης







Σαμποτάζ των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων - στην καλύτερη περίπτωση κρούσμα βαριάς ανικανότητας, αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Taraf. Σύμφωνα με την εφημερίδα οι πρόσφατες αεροπορικές επιχειρήσεις της τουρκικής Αεροπορίας κατά του PKK είχαν μηδενικά αποτελέσματα, όπως άλλωστε είχε γράψει και το defencenet.gr, διότι «άγνωστοι» άλλαξαν τις συντεταγμένες των στόχων που έπρεπε να βομβαρδίσει η τουρκική Αεροπορία.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο τουρκικός Στρατός είχε εντοπίσει τις θέσεις των μαχητών του PKK σε 18 σημεία.  Συνολικά 370 μαχητές του PKK βρίσκονταν διασκορπισμένοι στα σημεία αυτά των οποίων τις συντεταγμένες ο τουρκικός Στρατός  είχε προσδιορίσει σε ένα επίσημο έγγραφο.  
Οι μαχητές της κουρδικής οργάνωσης βρίσκονταν κοντά στα σύνορα με το Ιράκ στις τουρκικές επαρχίες Hakkari και Şemdinli. Όμως όταν το έγγραφο με τις συντεταγμένες δόθηκε στην τουρκική Αεροπορία τα αποτελέσματα των βομβαρδισμών ήταν απίστευτα φτωχά για τους Τούρκους.
Αυτό προξένησε την απορία των Επιτελών της τουρκικής Αεροπορίας και οδήγησε στην διερεύνηση του θέματος. Όπως αποδείχτηκε οι συντεταγμένες που είχαν λάβει οι Τούρκοι πιλότοι ήταν λάθος και δεν είχαν καμία σχέση με τις τοποθεσίες που οι Κούρδοι μαχητές βρίσκονταν. Με λίγα λόγια οι Τούρκοι πιλότοι βομβάρδιζαν στο πουθενά.
Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε αποκαλύφτηκε ότι είτε είχε γίνει λάθος κατά την μετατροπή των συντεταγμένων του Στρατού ώστε να μπορέσει η Αεροπορία να τις χρησιμοποιήσει για τους βομβαρδισμούς, είτε κάποιος άλλαξε αυτές τις συντεταγμένες πριν αυτές δοθούν στην τουρκική Αεροπορία.
Ανεξάρτητα από το ποιο είναι το πιο πιθανό ενδεχόμενο, η ουσία είναι ότι η τουρκική Αεροπορία και στο σύνολό τους οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ) εξετέθησαν στην τουρκική κοινή γνώμη, διότι το συμπέρασμα που προκύπτει από αυτή την ιστορία είναι ότι είτε κάποιοι αρμόδιοι στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι άσχετοι και ανίκανοι να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους, είτε μέσα στις ΤΕΔ υπάρχει κάποιος μυστικός μηχανισμός που συνεργάζεται με το PKK  ή επιθυμεί την διατήρηση της μαχητικής ικανότητας του PKK για λόγους που μόνο αυτοί ξέρουν.
Πάντως η είδηση έχει σοκάρει την τουρκική κοινή γνώμη και έρχεται σε συνέχεια του γνωστού περιστατικού με την προσπάθεια αξιωματικών των ΤΕΔ να σαμποτάρουν την χρήση των UAV Heron ώστε να μην εντοπίζονται οι μαχητές του PKK. Την ίδια στιγμή δεκάδες αν όχι εκατοντάδες Τούρκοι στρατιώτες σκοτώνονται στο τουρκικό Κουρδιστάν σε ένα πόλεμο που όπως φαίνεται καθοδηγείται από το τουρκικό κατεστημένο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: