Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Βόρεια Κορέα: Καταρρέει το βουνό που κάνει πυρηνικές δοκιμές ο Κιμ Γιονγκ Ουν!

Το βουνό που πιστεύεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί ως ο τόπος που έχουν γίνει οι πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας κινδυνεύει να καταρρεύσει και να διαρρεύσει ακτινοβολία στην περιοχή, σύμφωνα με Κινέζο επιστήμονα.
Σύμφωνα με το South China Morning Post, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας στην Hefei της επαρχίας Anhui εξέτασαν την περιοχή Punggye-ri και δήλωσαν ότι «είναι πεπεισμένοι» πως κάτω από το βουνό συνέβησαν υπόγειες εκρήξεις.
Ο πρώην πρόεδρος της Πυρηνικής Εταιρείας της Κίνας και ερευνητής για το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της χώρας, Wang Naiyan, δήλωσε ότι μια άλλη δοκιμασία κάτω από το βουνό μπορεί να προκαλέσει μια «περιβαλλοντική καταστροφή»

.«Ουσιαστικά, αν συμβεί ακόμα μία πυρηνική δοκιμή το πάνω κομμάτι του βουνού θα υποχωρήσει και θα μοιάζει με ηφαίστειο. Η τρύπα εκτεθεί και θα απελευθερωθεί επικίνδυνη ακτινοβολία», δήλωσε ο Wang, εκφράζοντας φόβους για διαρροή ακτινοβολίας στην περιοχή της Κίνας.
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον Wang, υπάρχουν περιορισμένα βουνά στη Βόρεια Κορέα που είναι «κατάλληλα» για να γίνουν πυρηνικές δοκιμές και αυτό ενισχύει ακόμη περισσότερο την πιθανότητα να γίνει η επόμενη πυρηνική δοκιμή στην ίδια περιοχή.
ΠΗΓΗ ΑΠΕ, ΦΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΧΡ. ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: