Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Σαν σήμερα αυτοκτόνησε ο Χίτλερ

Βερολίνο, 30 Απριλίου 1945. Οι Σοβιετικοί έχουν εισβάλει στο Βερολίνο και καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Οι τελευταίες ελπίδες για τον Αδόλφο Χίτλερ έχουν χαθεί. Ο δικτάτορας έχει φτάσει στην απόλυτη παραφροσύνη, καθώς βλέπει την αυτοκρατορία του να διαλύεται σαν χάρτινος πύργος.
Ο Χίτλερ ήδη από την προηγούμενη ημέρα έχει γράψει τις δύο διαθήκες του, μια Πολιτική και μια Προσωπική.
Στην προσωπική διαθήκη αναφέρεται στην γυναίκα του την Εύα Μπράουν και στην επιθυμία της να τον ακολουθήσει στον θάνατο. Υπερασπίζεται την αποφασή τους να αυτοκτονήσουν για να αποφύγουν την ντροπή της αιχμαλωσίας. Δινει εντολή να παραχωρηθεί η περιουσία του στο Κόμμα και αν δεν υπάρχει το κόμμα να δοθεί στο κράτος.

Στην πολιτική του διαθήκη ο Χίτλερ ρίχνει την ευθύνη του Πολέμου στους άλλους και όχι σε αυτόν. Υποστηρίζει πως αυτός ήθελε την ειρήνη αλλά αναγκαστηκε να συρθεί σε πόλεμο. Καθιστά υπεύθυνους για την ήττα της Γερμανίας «τους δειλούς και προδότες αξιωματούχους του». Ονομάζει διάδοχό του τον Γερμανό Ναυαρχο Ντάϊνιτς και στο τέλος υπαγορεύει το απίστευτο: «Ο Γερμανικός Λαός οφείλει να κρατήσει σε ισχύ όλους τους φυλετικούς νόμους και να καταδιώξει αμείλικτα τους μεγαλύτερους εχθρούς και δηλητηριαστές όλων των Εθνών τους Εβραίους !».
Την ίδια μέρα παντρεύεται τη σύντροφο της ζωής του Εύα Μπράουν στο καταφύγιο της Καγκελαρίας, με τη νύφη να φοράει μαύρα.
Την επόμενη μέρα, που το ημερολόγιο έγραφε 30 Απριλίου του 1945, κατά τις 3.30, αυτοκτονούν με υδροκυάνιο.
Το δηλητήριο ηταν τοποθετημένο μεσα σε μια ειδική γυάλινη αμπούλα που έσπαζε στο στόμα. Αυτήν την αμπούλα με το δηλητήριοέσπασαν πρώτα με τα δόντια τους και στην συνέχεια κατάπιαν ο Χίτλερ με την Εύα Μπραουν.
Συγχρόνως ο Χίτλερ βάζει και το πιστόλι στο στόμα του και πυροβολεί. Ενας Στρατηγός με τον οδηγό του και μερικούς στρατιώτες της προσωπικής του φρουράς καίνε τα πτώματα, τα οποία θάβονται αργότερα έξω από το καταφύγιο μέσα σε κρατήρα από βόμβα. Από εκεί θα τα πάρουν, λίγο αργότερα, οι Σοβιετικοί, οι οποίοι θα τα κρατήσουν σε μυστικό μέρος στην Ανατολική Γερμανία, κοντά στο Μαγδεμβούργο, μέχρι την δεκαετία του ’70. Τότε, με διαταγή του αρχηγού του KGB Γιούρι Αντρόποφ, καταστρέφονται τελείως και απορρίπτονται στον ποταμό Έλβα. Παρόλ’ αυτά διασώθηκαν το κρανίο και η οδοντοστοιχία του πτώματος, απ’ όπου ο οδοντίατρος του Χίτλερ, μέσω προηγούμενης ακτινογραφίας, αναγνώρισε αργότερα την ταυτότητα του νεκρού (αποκαλύψεις από έρευνα περί το 1990).
Οι θεωρίες συνομωσίας δεν θα μπορούσαν να μην κάνουν την εμφάνισή τους, ιδιαίτερα για ένα πρόσωπο του μεγέθους του Αδόλφου Χίτλερ.
Ο τρόπος με τον οποίο πέθανε έδωσε τροφή σε πολλούς συνομωσιολόγους να προβάλουν και άλλες θεωρίες. Οι επικρατέστερες είναι οι εξής:
Ο ηγέτης των Ναζί έζησε στην Αργεντινή
Ο Αδόλφος Χίτλερ σκηνοθέτησε την αυτοκτονία του και στη συνέχεια διέφυγε στην Αργεντινή, όπου έζησε μέχρι τα βαθιά του γεράματα. Αυτό ισχυρίζεται ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Grey Wolf: The Escape Of Adolf», το οποίο υποστηρίζει ότι τα αποδεικτικά στοιχεία της αυτοκτονίας του ήταν ελλιπή και πως στην πραγματικότητα εκείνος και η Εύα Μπράουν πήγαν το 1945 στην Αργεντινή και ξεκίνησαν μια καινούρια ζωή.
Οι συγγραφείς του Gerrard Williams και Simon Dunstan ισχυρίζονται πως υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις που δείχνουν ότι το ζευγάρι έκανε μια νέα αρχή στα τέλη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου σε ένα ναζιστικά ελεγχόμενο θύλακα της φασιστικής τότε Αργεντινής. Οι Williams και Dunstan ισχυρίζονται ακόμη ότι το ζευγάρι απέκτησε δύο κόρες πριν από το θάνατο του Χίτλερ σε ηλικία 73 ετών το 1962.
Ο Χίτλερ διέφυγε στην Ανταρκτική
Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, ο Χίτλερ μετέβη σε μια μυστική στρατιωτική βάση στην Ανταρκτική. Στα τέλη της δεκαετίας του ’50, Βρετανικές και Αμερικανικές δυνάμεις βρήκαν την βάση και την κατέστρεψαν με ατομικά όπλα.
Ο Χίτλερ διέφυγε σε μια βάση των Ναζί στη σελήνη!
Οι Ναζί ανέπτυξαν όπλα υψηλής τεχνολογίας προς τα τέλη του πολέμου – συμπεριλαμβανομένου του γνωστού πυραύλου V2, ενός πρώιμου βαλλιστικού πυραύλου και του αεριωθούμενου Me 262 – δίνοντας έμπνευση σε κάποιους να πιστεύουν ότι η Γερμανία είχε μυστικά κερδίσει τον αγώνα του διαστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: