Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Το περιστατικό της Μπογκοτά, το 1977

Ο ραδιοφωνικός σταθμός της Μπογκοτά, της πρωτεύουσας της Κολομβίας, μετέδωσε στις 7 Μαΐου του 1977 μία άκρως παράξενη είδηση.
Ο πιλότος ενός μονοκινητήριου αεροπλάνου λίγο έλειψε να πληρώσει με τη ζωή του την συνάντηση, που είχε κατά τη διάρκεια της πτήσης του, με ένα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο.
Όπως ανέφερε ο πιλότος του αεροπλάνου, Manuel Lopez, έχασε την όρασή του ξαφνικά από το έντονο φως που εξέπεμπε ένα μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο, που βρέθηκε στην πορεία του.
Επί δύο και πλέον ώρες ο Lopez ήταν αναγκασμένος να πετάει πάνω από την Μπογκοτά, καλώντας σε βοήθεια τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου και επαναλαμβάνοντας αδιάκοπα τη φράση: “Έχασα το φως μου και δεν ξέρω τι να κάνω…”
Τέσσερα αεροπλάνα εστάλησαν για να βοηθήσουν τον Lopez, υποδεικνύοντάς του τους κατάλληλους ελιγμούς, που τελικά του επέτρεψαν να προσγειώσει ασφαλώς το αεροπλάνο του στο αεροδρόμιο της Μπογκοτά.
Ο Manuel Lopez διεκομίσθη αμέσως σε νοσοκομείο, γιατί τελούσε σε κατάσταση νευρικής κρίσεως, ενώ οι γιατροί άρχισαν να εξετάζουν τους λόγους που προκάλεσαν την τύφλωση του πιλότου.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 08/05/1977…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 08/05/1977
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 08/05/1977
πηγη https://strangepress.gr/2017/11/01/to-peristatiko-tis-mpogkota-to-1977/

Δεν υπάρχουν σχόλια: