Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Έχεις Νιώσει σαν να Πέφτεις στο Κενό όταν Κοιμάσαι; Δες ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ

Έχεις Νιώσει σαν να Πέφτεις στο Κενό όταν Κοιμάσαι; Δες ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ
Φαίνεται πως ανεξάρτητα το πόσες φορές έχει συμβεί, δεν γίνεται λιγότερο απότομο. Ξέρετε, τις φορές που αρχίζεις και περιπλανιέσαι στην ονειροχώρα, αλλά καθώς μπαίνεις σε βαθύ ύπνο, ξεκινάς να πέφτεις…
Φαίνεται πως ανεξάρτητα το πόσες φορές έχει συμβεί, δεν γίνεται λιγότερο απότομο. Ξέρετε, τις φορές που αρχίζεις και περιπλανιέσαι στην ονειροχώρα, αλλά καθώς μπαίνεις σε βαθύ ύπνο, ξεκινάς να πέφτεις ή κάτι σε χτυπάει και ξυπνάς ξαφνικά προσπαθώντας να καταλάβεις τι συνέβη.

Σε κάθε περίπτωση αυτός ο σπασμός που νιώθουμε πριν ξυπνήσουμε έχει απασχολήσει πολλούς. Όμως στην πραγματικότητα δεν έχει κάποια σχέση με αυτά που βλέπουμε στον ύπνο μας.
Πρόκειται για έναν τύπο ακούσιου μυοκλονικού σπασμού που φέρει πολλές ονομασίες: έναρξη ύπνου, υπνικός σπασμός, υπναγωγικός σπασμός είναι μερικές από αυτές.
Συνήθως συμβαίνει σε ανθρώπους που πέφτουν για ύπνο ενώ είναι πολύ κουρασμένοι.
Σπάνια, όταν το σώμα θα είναι πολύ κουρασμένο, ο εγκέφαλος θα επεξεργάζεται τα στάδια του ύπνου πολύ γρήγορα και μπορεί να μας κάνει να νομίζουμε πως το σώμα είναι σε μία κατάσταση πτώσης. Θα αντιδράσει εκλύοντας διάφορα χημικά και θα χτίσει ένα όνειρο με σκοπό να μας ξυπνήσει.
ΠΗΓΗ https://www.diadrastika.com/2018/07/echeis-niosei-san-na-pefteis-sto-keno-otan-koimasai-des-ti-simainei.html#

Δεν υπάρχουν σχόλια: