Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Οινιάδες: Προκατακλυσμιαία Ερείπια στο Κέντρο της Ελλάδας;

Όλοι έχουμε ακούσει για τον Μεγάλο Κατακλυσμό, ή για μερικούς Κατακλυσμούς που έγιναν στο παρελθόν. Θα μπορούσαν άραγε να υπάρχουν ακόμα και σήμερα κτίσματα, δομές, από εκείνη την εποχή; Πολλοί ισχυρίζονται πως «ναι». Θα μπορούσαν να υπάρχουν και στην Ελλάδα; Γιατί όχι.
Το κανάλι Mystery History του YouTube, έχει καλύψει μια σειρά από αρχαία ερείπια, τα οποία, κατά την άποψη του αφηγητή του, θα έπρεπε να χρονολογούνται πολύ παλαιότερα, από ότι τις υπολογίζουν οι σημερινοί ακαδημαϊκοί και αρχαιολόγοι. Ένας από αυτούς τους τόπους, είναι αρχαία πόλη των Οινιάδων που βρίσκεται στην Αιτωλοακαρνανία.
Οι Οινιάδες ήταν η αρχαία πόλη της Ακαρνανίας, χτισμένη κοντά στις εκβολές του Αχελώου. Τα ερείπια των τειχών της αρχαίας πόλης στις μέρες μας αποκαλούνται «Τρικαρδόκαστρο» ή «Κάστρο του Τρίκαρδου».

Η πόλη ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα π.Χ. από Κορίνθιους και αργότερα εντάχθηκε στο κοινό των Ακαρνάνων. Σύμφωνα με την παράδοση ιδρυτής της πόλης ήταν ο Αργείος μυθικός ήρωας Αλκμαίων, ο οποίος πολέμησε τους Ακαρνάνες για λογαριασμό του Αιτωλού βασιλιά Οινέα. Από το όνομα του Οινέα θεωρείται πως πήρε το όνομά της και η πόλη.
Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος ο αφηγητής, αρχίζει και θέτει μερικά ερωτήματα που πραγματικά προκαλούν την σκέψη, καθώς «βλέπει» στο οικοδόμημα τους ειδικούς χώρους υποδοχής πλοίων που, αν και αρχαία, θυμίζουν αρκετά τα αντίστοιχα σύγχρονα, αλλά δεν βλέπει πουθενά την προκυμαία.
Η υπόθεση που κάνει το κανάλι είναι, μήπως η λίθινη αυτή κατασκευή είναι τόσο αρχαία που μπορεί να φτάνει χιλιάδες χρόνια πίσω, ίσως ακόμα και προκατακλυσμιαία, τότε που τα νερά ήταν διαφορετικά, οπότε μετά την μεγάλη πλημμύρα όλα άλλαξαν και η θάλασσα έχασε τη θέση που είχε…
Θα μπορούσαν να δοθούν κάποιες εξηγήσεις, μα όλες συναντούν άλλες δυσκολίες που αμέσως αυτές γίνονται αμφιλεγόμενες, καθώς συγκρούονται με γεωλογικούς παράγοντες.
Άραγε, πόσο ισχυρή μπορεί να είναι αυτή υπόθεση εργασίας, ώστε οι Οινιάδες να αποτελούν πραγματικά, όχι απλά ένα προϊστορικό κομμάτι της Ελλάδας, αλλά ένα προκατακλυσμιαίο;
Μόνο με πολύ ιδιαίτερα εξειδικευμένες έρευνες μπορεί να απαντηθεί σωστά αυτό το ερώτημα.
ΠΗΓΗ https://www.diadrastika.com/2018/10/oiniades-prokataklysmiaia-ereipia-sto-kentro-tis-elladas.html#

Δεν υπάρχουν σχόλια: