Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Στο έδαφος όλα τα F-35 λόγω βλάβης

Την απόφαση να καθηλώσει όλα τα μαχητικά αεροσκάφη F-35, πήρε ο αμερικανικός στρατός, μετά τη συντριβή ενός αεροσκάφους ίδιου τύπου στη Νότια Καρολίνα τον περασμένο μήνα.
Οι επιθεωρήσεις διενεργούνται σε ελαττωματικούς σωλήνες καυσίμου.
Όπως αναφέρει το BBC, σύμφωνα με μια επίσημη έκθεση που έγινε μέσα στο χρόνο, υπάρχουν αμφιβολίες εάν τα F-35 είναι έτοιμα για μάχη μετά τις δεκάδες βλάβες που εντοπίστηκαν σε αυτά.
Τα F-35 είναι το μεγαλύτερο και πιο ακριβό πρόγραμμα όπλων αυτού του είδους του παγκοσμίως.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της F-35 Joint Program Office, οι ΗΠΑ και οι διεθενίς εταίροι της, όπως Βρετανία και Ισραήλ, έχουν αναστείλει προσωρινά τις πτήσεις των F-35 προκειμένου να επιθεωρηθεί ο στόλος σχετικά με προβληματικούς σωλήνες καυσίμου στον κινητήρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελαττωματικοί σωλήνες α αφαιρεθούν και θα αντικατασταθούν, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν εκ νέου οι επιχειρήσεις, ενώ η διαδικασία ελέγχου αναμένεται να διαρκέσει 24 με 48 ώρες.
Σύμφωνα με το BBC το υπουργείο Άμυνας στο Λονδίνο δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε να «σταματήσει τη λήψη ορισμένων F-35 ως προληπτικό μέτρο, ενώ εξετάζουμε τα ευρήματα μιας συνεχιζόμενης έρευνας».
Το πρόγραμμα κατασκευής των F-35, που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, είναι το πιο ακριβό πρόγραμμα εξοπλισμών στην αμερικανική στρατιωτική ιστορία, με το κόστος του να εκτιμάται συνολικά ότι αγγίζει τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια για το Πεντάγωνο, και σκοπό την παραγωγή σχεδόν 2.500 αεροπλάνων τις επόμενες δεκαετίες.
Τον Ιούνιο του 2014, όλος ο στόλος των αμερικανικών F-35 καθηλώθηκε στο έδαφος με απόφαση των αμερικανικών αρχών προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα για τις αιτίες μιας μυστηριώδους πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει σε ένα από τα αεροσκάφη αυτά, ενώ βρισκόταν στο έδαφος.
Πέρυσι, περίπου 50 F-35 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ καθηλώθηκαν στο έδαφος στην αεροπορική βάση Λιουκ (Αριζόντα) λόγω ενός προβλήματος με το οξυγόνο για τους πιλότους.
ΠΗΓΗ NEWSPOST.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: