Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Επιτυχής η προσγείωση των Τ.Πεσκέ και Ο.Νονίτσκι μετά από 200 ημέρες στον Δ.Δ.Σ.

Ο Γάλλος αστροναύτης Τομά Πεσκέ κατέφθασε σήμερα το πρωί στην Κολωνία της Γερμανίας από όπου θα μεταβεί στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αστροναυτών, έπειτα από μια αποστολή σχεδόν 200 ημερών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).
Ο αστροναύτης προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Κολωνίας (βορειοδυτική Γερμανία) γύρω στις 03:15 (τοπική ώρα, 04:15 ώρα Ελλάδας), όπου τον υποδέχθηκε η σύντροφός του.
Ο Πεσκέ και ο ρώσος κοσμοναύτης Όλεγκ Νονίτσκι επέστρεψαν χθες στη γη, στις στέπες του Καζακστάν, με μια κάψουλα Σογιούζ.

Η κάψουλα που μετέφερε τους δύο αστροναύτες προσγειώθηκε στις 17:10 (ώρα Ελλάδας), όπως ήταν προγραμματισμένο, όχι μακριά από την πόλη του Τζεσκαζγκάν, στο κέντρο του Καζακστάν.
Εικόνες που μεταδόθηκαν από τις διαστημικές υπηρεσίες έδειχναν τους δύο άνδρες την ώρα που μέλη συνεργείων τους έβγαζαν από την κάψουλα, πριν τους απομακρύνουν από τον τόπο της προσγείωσης και ενώ ο ήλιος έδυε στην στέπα.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος παρακολούθησε στο Παρίσι την απ' ευθείας αναμετάδοση που οργανώθηκε στη γαλλική διαστημική υπηρεσία Cnes, χειροκρότησε κατά την προσγείωση.
«Μπράβο σε όλους, είμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι», είπε ο πρόεδρος στον γάλλο αστροναύτη μέσω δορυφορικού τηλεφώνου, πριν τον ρωτήσει για την κατάσταση της υγείας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: