Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Εντολή έναρξης πυρών κατά τουρκικής κορβέτας στο Βόρειο Αιγαίο!

Στο «παρά 1΄» αποφεύχθηκε «θερμό» επεισόδιο μεταξύ των ελληνικών ναυτικών δυνάμεων που συμμετείχαν στην άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ» και τουρκικών πλοίων τα οποία επιχείρησαν να εμποδίσουν την ομαλή διεξαγωγή της άσκησης στο Βόρειο Αιγαίο.
Ο ίδιος ο Αρχηγός του ΓΕΝ αντιναύαρχος Τσούνης και ο Αρχηγός Στόλου, αντιναύαρχος Παυλόπουλος, ενημερώθηκαν άμεσα, με τον Α/ΓΕΝ να δίνει εντολή να ανοίξει κατά (πυρ) η ελληνική φρεγάτα ΝΑΥΑΡΙΝΟ με το πρωραίο πυροβόλο κατά της τουρκικής κορβέτας η οποία απειλούσε την ασφάλεια του ελληνικού πλοίου μεσω επικίνδυνων ελιγμων!

ΟΤΟ MELARA 
Τα βλήματα στη φρεγάτα ΝΑΥΑΡΙΝΟ είχαν φορτωθεί στο πρωραίο ΟΤΟ Μelara το οποίο επρόκειτο να ανοίξει πυρ αν πλησίαζαν σε απόσταση μικρότερη του μισού μιλίου, όπως προσπάθησε να κάνει ο Τούρκος καπετάνιος στρέφοντας τη πλώρη της κορβέτας κατά της πρύμνης της ελληνικής φρεγάτας.
Ο κυβερνήτης της φρεγάτας μετέδωσε στο Τούρκο ομόλογο του το μήνυμα οτι θα βληθεί σε περίπτωση που περάσει τη γραμμή ασφαλείας και εκεί ο Τούρκος ανέκρουσε πρύμνα και αποφεύχθηκε η σύγκρουση και το «θερμό» επεισόδιο..
Η στοχοποίηση του τουρκικού πλοίου κατ’ εντολή του ίδιου του αρχηγου του ΓΕΝ ειναι πρωτοφανές περιστατικό και αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της ελληνικής πλευράς να μην δεχθεί επιθετικές ενέργειες εκ μέρους της Άγκυρας σε σημείο για να μην θεωρηθεί οτι η Ελλάδα επιδεικνύει αδυναμία στην αντιμετώπιση τους.
ΠΗΓΗ https://paradrasi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: