Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Αλβανικά στρατεύματα μπαίνουν στην Ελλάδα για πρώτη φορά μετά τον Β’ΠΠ!

Αλβανικές ένοπλες δυνάμεις μπαίνουν για πρώτη φορά στο ελληνικό έδαφος και θα κινηθούν σε όλο τον βόρειο άξονα αμυντικής προκάλυψης της χώρας τις επόμενες ημέρες.
Ειδικότερα, μια δύναμη δύο λόχων με (149 ένοπλα στελέχη και 19 τροχοφόρα οχήματα), θα κινηθούν επί δρομολογίου Κρυσταλλοπηγής-Προμαχώνα, προκειμένου να συμμετάσχουν από τις 6 έως τις 14 Ιουνίου 2017 στη Ρουμανία, στην άσκηση ΝΑΤΟ NOBLE JUMP 2017.
Οι υπηρεσίες που θα παράσχει η Ελλάδα στα αλβανικά στρατεύματα, κατά την διέλευση των μονάδων του από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, είναι οι εξής:
-Διάθεση καταλυμάτων στρατωνισμού για το προσωπικό.

-Παροχή συνοδείας και ασφάλειας κατά την είσοδο, διέλευση και έξοδο τους από την  χώρα.
-Παροχή υπηρεσιών διοικητικής μέριμνας και υπηρεσιών υγείας.
-Παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών....
Στην άσκηση θα συμμετάσχουν περίπου 4.000 στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) από 10 κράτη μέλη της συμμαχίας (Αλβανία, Βουλγαρία, Ην. Βασίλειο,  ΗΠΑ,  Ισπανία, Λεττονία,  Ρουμανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία) και η Ελλάδα έχει αρνηθεί να συμμετάσχει καθώς στρέφεται καθαρά κατά της Ρωσίας.
Η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση παρέχοντας υπηρεσίες φιλοξενούντος έθνους κατά την διέλευση από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας,
Σκοπός της άσκησης, η οποία σχεδιάστηκε από την Allied Joint Force Command Naples, είναι ο έλεγχος των διαδικασιών ανάπτυξης και λειτουργικότητας του επιχειρησιακού συμμαχικού σχηματισμού, Very High Readiness Joint Task Force-VJTF κατά προελαυνόντων στρατευμάτων.
Επίσης από την Ελλάδα θα περάσουν μονάδες του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισπανίας, τόσο κατά την φάση ανάπτυξης τους (από 29 Μαΐου έως και 2 Ιουνίου 2017) όσο και κατά την φάση αναδίπλωσης τους (από 17 έως και 22 Ιουνίου 2017).και της Ισπανίας (227 στελέχη και 105 τροχοφόρα οχήματα) επί δρομολογίου Αλεξανδρουπόλεως-Ορμενίου.



Πηγή: Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: