Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Η πρώτη επίσημη μαρτυρία για επίσκεψη UFO στην Ελλάδα

Ήταν Νοέμβρης του 1954 (κάποιοι λένε Οκτώβρης, άρα λέμε Φθινόπωρο και είμαστε μέσα) όταν καταγράφτηκε η πρώτη επίσημη μαρτυρία για επίσκεψη UFO στην Ελλάδα. Στην πορεία τα ΟΥΦΟ έγιναν περισσότερα στη χώρα.
Το 1954 ο Ηλίας Κορομηλάς ήταν ήδη 84 ετών. Πολύ μεγάλος για να έχει σκοπό της ζωής του να πέσουν πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Που έτσι κι αλλιώς, εκείνη την εποχή δεν ήταν και τόσο έντονα όσο στις μέρες μας. Ένα άλλο πράγμα που ήταν λιγότερο έντονο και διαδεδομένο (εκτός από τους attention whores, κατηγορία στην οποία δεν γίνεται να κατατάξεις έναν ηλικιωμένο) εκείνη την εποχή, ήταν και οι αναφορές σε UFO.


Για την ακρίβεια, εκείνος ο αγρότης από την περιοχή του Αιγίου θεωρείται ως ο πρώτος που επίσημα και καταγεγραμμένα  κατέθεσε στις αρχές τη μαρτυρία του για αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο. Αν θέλουμε πάντως να είμαστε ειλικρινείς, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως σίγουρα επρόκειτο για άγνωστο αντικείμενο, αλλά όχι αποκλειστικά ιπτάμενο. Σύμφωνα με όσα είχε πει ο αυτόπτης μάρτυρας, ήταν κάτι σαν… πάπια. Δηλαδή, πρώτα πήρε φόρα κινούμενο στη γη και στη συνέχεια πέταξε στον αέρα.
Συγκεκριμένα, δήλωσε πως στην περιοχή Βουλωμένοι της Βόβοδας Αιγίου, γύρω στις 7 το πρωί είδε σε απόσταση περίπου 100 μέτρων ένα αντικείμενο που έμοιαζε με μικρό αυτοκίνητο διαστάσεων 1,5 Χ 2 μέτρων και με ύψος κάτι παραπάνω από ένα μέτρο. Μάλιστα, έτρεξε προς το μέρος του για να ενημερώσει τον «οδηγό» να αλλάξει πορεία επειδή πήγαινε ντουγρού για τον γκρεμό. Λίγο πριν το φτάσει, εκείνο απογειώθηκε δίχως να βγάλει τσιμουδιά κι εξαφανίστηκε στον ουρανό πίσω από ένα σύννεφο καπνού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: