Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Η ιστορία του κυρίου “Σινόντ”

Στις 30/07/1972 δημοσιεύθηκε ένα άρθρο στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” στο οποίο περιγραφόταν η συνάντηση ενός Ισπανού με κάποιο μυστηριώδες ον. Ο μάρτυρας, ο οποίος κοινοποίησε την ιστορία του με το ψευδώνυμο “Σινόντ”, ήταν διευθυντής βιομηχανίας στη Μαδρίτη. Η ιστορία του κυρίου “Σινόντ” δημοσιεύθηκε, αρχικά, στο ισπανικό περιοδικό “Αλβέρτος ο Μέγας – Εφημερίς των Απόκρυφων Επιστημών”.

Ο κύριος “Σινόντ” περιγράφεται ως “καλλιεργημένος, ισορροπημένος συντάκτης οικονομικών άρθρων”, ο οποίος ταξιδεύει συχνά με το αυτοκίνητό του και μερικές φορές συμμετέχει σε αγώνες αυτοκινήτων. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά, πολυάσχολος επιχειρηματίας, ακριβής, μεθοδικός, με αποδοχή στο κοινωνικό του περιβάλλον και αρκετά πλούσιος.
Τα παραπάνω στοιχεία σχετικά με την περιγραφή της προσωπικότητας του βασικού μάρτυρα της ιστορίας του άρθρου, δίνονται από τον δημοσιογράφο που πήρε τη συνέντευξη για λογαριασμό του ισπανικού περιοδικού. Η ιστορία, απλά, αναδημοσιεύθηκε από την εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα λεγόμενα του κυρίου “Σινόντ”, ταξίδευε μία νύχτα με το αυτοκίνητό του, όταν άρχισε να ακούει μία φωνή μέσα στο κεφάλι του. Η φωνή αυτή ανήκε, κατά τα λεγόμενα του μάρτυρα, σε κάποιο εξωγήινο ον το οποίο τον καλούσε να συναντηθούν.
Ο κύριος “Σινόντ” δεν έδωσε σημασία και συνέχισε το ταξίδι του. Έπειτα από δεκαπέντε ημέρες και ενώ ταξίδευε πάλι, “άκουσε” την ίδια “φωνή” να τον καθησυχάζει λέγοντάς του να μην φοβάται. Η “φωνή” του υπέδειξε και τον τόπο συνάντησής τους, το οποίο ήταν στην διαδρομή που ακολουθούσε για το ταξίδι του, κοντά σε ένα πανδοχείο.
Ο κύριος “Σινόντ” ανησύχησε. Σκέφτηκε ότι όλα αυτά ήταν αποτελέσματα υπερκόπωσης και γι αυτό αποφάσισε να μην συνεχίσει το ταξίδι και να διανυκτερεύσει στο πιο κοντινό πανδοχείο, το οποίο ήταν κοντά στην περιοχή που του υπέδειξε η άγνωστη “φωνή”.
Φτάνοντας κοντά στην περιοχή όπου βρισκόταν το πανδοχείο, η μηχανή του αυτοκινήτου έσβησε. Τότε, άκουσε πάλι την “φωνή” να του λέει: “Πάρε το πρώτο μονοπάτι αριστερά, θα συναντηθούμε… Θα είσαι ευτυχής για όλη σου τη ζωή με την εμπειρία που θα αποκτήσεις…”.
Ο κύριος “Σινόντ” έκανε ότι του είπε η “φωνή”. Στο σημείο συνάντησης είδε ένα σκάφος με σχήμα δίσκου, σε ύψος τρία μέτρα από το έδαφος. Αισθάνθηκε απότομα ένα βάρος σε όλα τα μέλη του και δύσπνοια. Ξαφνικά, ανοίγει μία πόρτα του σκάφους από την οποία βγήκε ένας “άνθρωπος” με σκούρο δέρμα, ο οποίος φορούσε μία σκουρόχρωμη, αλλά λαμπερή, φόρμα.
Το “ον” πλησίασε φιλικά τον κύριο “Σινόντ”, συστήνοντας τον εαυτό του ως “Φρανσίσκο Ατιέντσα”, καταγόμενο από ανθρώπους της Γης αλλά γεννημένο σε άλλον πλανήτη. Η προφορά του έμοιαζε με καστιλλιάνικη και, όπως εξήγησε στον κύριο “Σινόντ”, μιλούσε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες τις οποίες έμαθε “βυθομετρών τον ψυχισμόν των ανθρώπων”.
Οι πρόγονοι του “Ατιέντσα” ζούσαν μέχρι πριν από τρεις αιώνες στην Αργεντινή, κοντά στα σύνορα με την Χιλή. Ο ίδιος, είπε, ήρθε από τον πλανήτη Ούρη, γνωστό στην Γη ως Άλφα του Κενταύρου.
Όταν τον ρώτησε ο κύριος “Σινόντ” τον λόγο για τον οποίο δεν επανέρχεται στην Γη αυτός και οι όμοιοί του, ο “Ατιέντσα” του απάντησε ότι έχουν, πλέον, προσαρμοστεί στον εκεί πολιτισμό με τον οποίο αισθάνονται περισσότερο κοντά, ψυχικά και πνευματικά, από αυτόν της Γης.
“Ο άνθρωπος έναντι του ανθρώπου είναι λύκος και όχι αδελφός. Οι Ουρπιανοί δεν θα μπορούσαν να προσαρμοστούν στον γήινο τρόπο ζωής, ο οποίος είναι όλος απάτη και χαμέρπεια…”, είπε ο “Ατιέντσα”, καταλήγοντας ότι: “ο Ιησούς Χριστός σας δίδαξε σαφώς την ορθή οδό και εσείς τον σταυρώσατε!”…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 30/07/1972
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 30/07/1972
ΠΗΓΗ https://strangepress.gr/2016/03/03/i-istoria-toy-kyrioy-sinont/

Δεν υπάρχουν σχόλια: