Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Ο “παράξενος” κρατήρας

Ένας μυστηριώδης κρατήρας, μαζί με δύο άλλους μικρότερου μεγέθους και οι οποίοι εντοπίστηκαν σε έναν αγρό του Τσάρλτον της Αγγλίας, αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας το οποίο έφτασε να συζητηθεί στην Βουλή των Κοινοτήτων το 1963.


Φωτογραφία από τις έρευνες στο αγρό του Τσάρλτον
Φωτογραφία από τις έρευνες στο αγρό του Τσάρλτον
Ο Αυστραλός αστροφυσικός, Δρ. Ρόμπερτ Ράνταλ, που εξέτασε τον κρατήρα, εξέφρασε την άποψη ότι αυτός δημιουργήθηκε έπειτα από την προσγείωση ιπτάμενου δίσκου. Ο Δρ. Ράνταλ υπολόγισε ότι ο ιπτάμενος δίσκος θα πρέπει να είχε διάμετρο 170 μέτρα, βάρος 600 τόνων και πλήρωμα 50, τουλάχιστον, ανδρών.
Το θέμα ανακίνησαν δύο βουλευτές του Συντηρητικού και ένας του Εργατικού Κόμματος, οι οποίοι θα κατέθεταν ερώτηση στους Υπουργούς Αεροπορίας και Στρατιωτικών, προκειμένου να απαντήσουν για το εάν είχε γίνει η απαραίτητη έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθούν οι παραπάνω ισχυρισμοί.

Φωτογραφία από τις έρευνες στο αγρό του Τσάρλτον
Φωτογραφία από τις έρευνες στο αγρό του Τσάρλτον
Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση εκπροσώπου του Υπουργείου Στρατιωτικών, σύμφωνα με την οποία οι κρατήρες είχαν, πιθανότατα, δημιουργηθεί από έκρηξη παλιάς γερμανικής βόμβας. Η εξήγηση, όμως, αυτή φαίνεται ότι δεν ικανοποίησε.
Το θέμα παρουσιάστηκε σε άρθρο της εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ” που δημοσιεύθηκε στις 26/07/1963…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 26/07/1963
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 26/07/1963
ΠΗΓΗ https://strangepress.gr/2016/03/13/o-paraxenos-kratiras/

Δεν υπάρχουν σχόλια: