Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Στενές επαφές τρίτου τύπου στη Νέα Γουινέα…

Ο Ιεραπόστολος της Αγγλικανικής Εκκλησίας της Αυστραλίας, Ουίλιαμ Τζηλ, εκτελούσε τα καθήκοντά του στην περιοχή της Νέας Γουινέας, όταν στα τέλη της δεκαετίας του ’50 υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας μίας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας περίπτωσης θέασης ιπτάμενων δίσκων.


Ουίλιαμ Τζηλ
Ουίλιαμ Τζηλ
Όπως ανέφερε ο ίδιος, τα περιστατικά έλαβαν χώρα τρεις συνεχόμενες ημέρες, τον Ιούνιο του 1959, στην περιοχή της Μποϊάννα που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Νέας Γουινέας.
Το δειλινό της 27ης Ιουνίου του 1959, ο Τζηλ παρατήρησε στον ουρανό ένα μεγάλο ιπτάμενο αντικείμενο, σχήματος δίσκου. Στην “οροφή” του δίσκου διακρίνονταν καθαρά τέσσερεις σιλουέτες. Τα δύο από αυτά τα πλάσματα φαίνονταν σαν να ασχολούνταν με κάτι στο κέντρο του σκάφους. Ένα άλλο από αυτά φαινόταν σαν να παρακολουθεί τον Ουίλιαμ Τζηλ.
Όταν ο Τζηλ έκανε ένα νεύμα χαιρετισμού προς το πλάσμα που τον παρακολουθούσε, εκείνο του ανταπέδωσε τον χαιρετισμό! Στην συνέχεια, ο Τζηλ έκανε σήματα με τον φακό του προς τον ιπτάμενο δίσκο. Ως απάντηση, οι χειριστές του σκάφους πραγματοποίησαν μικρές ταλαντεύσεις.

Το πρόχειρο σκαρίφημα που σχεδίασε ο Ουίλιαμ Τζηλ περιγράφοντας το περιστατικό
Το πρόχειρο σκαρίφημα που σχεδίασε ο Ουίλιαμ Τζηλ περιγράφοντας το περιστατικό
Η ενδιαφέρουσα αυτή είδηση δημοσιεύθηκε σε άρθρο της εφημερίδας “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 20/09/1959…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 20/09/1959
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 20/09/1959
ΠΗΓΗ https://strangepress.gr/2016/03/28/stenes-epafes-tritoy-typoy-sti-nea-goyinea/

Δεν υπάρχουν σχόλια: