Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Η περίπτωση του Χάρι Στούρντεβαν

Μία παράξενη υπόθεση απασχόλησε το 1957 το δικαστήριο της πόλης Ντέλαγουερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Ένας νεαρός, ο Χάρι Στούρντεβαν, ο οποίος εργαζόταν ως νυχτοφύλακας σε μία κατασκευαστική εταιρία, είχε ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια της βάρδιάς του, το οποίο θα στιγμάτιζε την υπόλοιπη ζωή του.
Ένα βράδυ, ο Χάρι επέβλεπε τα υλικά μίας ανεγειρόμενης οικοδομής στην όχθη του ποταμού Ντέλαγουερ. Ξαφνικά, αντιλήφθηκε ένα πελώριο ιπτάμενο αντικείμενο, που είχε σχήμα πούρου και το μήκος του οποίου υπερέβαινε τα είκοσι μέτρα.

Το παράξενο αυτό αντικείμενο κατέβαινε από τον ουρανό με μεγάλη ταχύτητα. Όταν έφτασε αρκετά χαμηλά, ακολούθησε για δευτερόλεπτα μία οριζόντια πορεία και στη συνέχεια ανυψώθηκε και πάλι με μεγάλη ταχύτητα, μέχρι που εξαφανίστηκε.
Το ιπτάμενο αντικείμενο πέρασε από αρκετά κοντινή απόσταση από τον Χάρι, περίπου πενήντα μέτρα, με αποτέλεσμα να του προκληθούν σοβαρές σωματικές βλάβες εξαιτίας της ισχυρής πίεσης αέρος που δέχθηκε, καθώς και των αναθυμιάσεων που εισέπνευσε, οι οποίες, σύμφωνα με την περιγραφή του ίδιου, είχαν ανυπόφορη οσμή.
Από εκείνη στη στιγμή και μετά, ο Χάρι είχε δυσκολία να καταπίνει την τροφή του, καθώς επίσης έχασε εντελώς το αίσθημα της αφής, της όσφρησης και της γεύσης. Χρειάστηκε μία μακροχρόνια και πολυέξοδη θεραπεία για να αποκατασταθεί η υγεία του.
Όταν, όμως, η ασφαλιστική εταιρία ήταν έτοιμη να του καταβάλλει το ποσό που του είχε κοστίσει η θεραπεία, προέκυψε ένα εμπόδιο το οποίο οδήγησε την υπόθεση στο δικαστήριο. Ο εργοδότης του Χάρι αρνήθηκε να καταβάλλει το ποσοστό που του αναλογούσε για τα έξοδα θεραπείας του παθόντος, εν ώρα εκτελέσεως εργασίας.
Η είδηση δημοσιεύθηκε σε άρθρο της εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 28/02/1957…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 28/02/1957

Δεν υπάρχουν σχόλια: