Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Μυστηριώδη σήματα από το Διάστημα

Ένας Γάλλος αστρονόμος, τα στοιχεία του οποίου δε δημοσιεύτηκαν, αποκάλυψε τον Οκτώβριο του 1959 ότι διάφορα παρατηρητήρια και αστεροσκοπεία της Δυτικής Ευρώπης συνελάμβαναν επί μήνες μυστηριώδη ραδιοσήματα, προερχόμενα από το Διάστημα.
Παρά τις πολυδάπανες έρευνες των επιστημονικών αυτών ιδρυμάτων, δεν είχε επιτευχθεί μέχρι τότε ο εντοπισμός της πηγής αυτών των σημάτων.
Από τις ενδείξεις που είχαν, φαινόταν ότι τα σήματα αυτά προέρχονταν από ένα ακίνητο σώμα στο Διάστημα.

Μία από τις υποθέσεις που διατυπώθηκαν, ήταν ότι τα σήματα προέρχονταν από κάποιον τεχνητό δορυφόρο, ο οποίος κινούνταν με την ταχύτητα περιστροφής της Γης. Έτσι, δινόταν η εντύπωση ότι τα σήματα προέρχονταν από ένα ακίνητο σώμα.
Ο Γάλλος αστρονόμος, όμως, διαφωνούσε με αυτή την υπόθεση, δηλώνοντας τα εξής:
“Τα σήματα αλλάζουν τόνο και ένταση όπως ακριβώς εκείνα που εκπέμπονται από τους ραδιοπομπούς των τεχνητών δορυφόρων. Αλλά δεν έγινε δυνατός ο εντοπισμός του δορυφόρου μέσω των συνηθισμένων μέσων εντοπισμού, ραδιοτηλεσκόπιων, κλπ.”
Τα μυστηριώδη σήματα ακούγονταν, εξάλλου, καθημερινά και επί τέσσερις συνεχείς ώρες, ενώ Σοβιετικοί και Αμερικανικοί δορυφόροι εξέπεμπαν το πολύ επί δεκαπέντε λεπτά την ημέρα.
“Δεν είναι τολμηρό να υποθέσουμε ότι τα σήματα αυτά εκπέμπονται από κάποιο διαστημόπλοιο, προερχόμενο από ένα άλλο ουράνιο σώμα”, συμπλήρωνε ο Γάλλος αστρονόμος.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 17/10/1959…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 17/10/1959
ΠΗΓΗ https://strangepress.gr/2016/05/02/mystiriodi-simata-apo-to-diastima/

Δεν υπάρχουν σχόλια: