Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Θεωρια Συνωμοσίας: Η κυβέρνηση παρακολουθεί τα μέιλ σου, τα τηλεφωνήματα σου, τη ζωή σου


Η τρομακτική πραγματικότητα: Ει, θυμάστε εκεί την φάση με την NSA που υπέκλεπτε μέιλ και τηλεφωνήματα εκατομμυρίων Αμερικάνων;  Όχι; Πρόγραμμα Prism; Σνόουντεν; Η pole dancer κοπέλα του Σνόουντεν της οποίας φώτο μας πλάσαραν παντού για να μας αποσπάσουν την προσοχή από το θέμα; ΟΚ, τώρα κάτι θυμηθήκατε. Θα σας φρεσκάρω λίγο τη μνήμη. Το 2013 ο Σνόουντεν εργαζόταν στην Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, γνωστή ως NSΑ. Μια μέρα, έφυγε από την δουλειά του, πέταξε στο Χονγκ Κονγκ και συναντήθηκε με τρεις δημοσιογράφους. Στους
δημοσιογράφους αυτούς παρέδωσε αποδείξεις και στοιχεία για ένα τεράστιο σκάνδαλο παραβίασης ηλεκτρονικών ιδιωτικών στοιχείων όπως μέιλ, τηλεφωνικές κλήσεις και ακόμα και τσατ σε σόσιαλ μίντια. Τα στοιχεία περισυλλέγονταν από τους σέρβερ μεγάλων εταιρειών όπως Google, Yahoo και AOL, οι οποίες δήλωσαν άγνοια για το γεγονός. Το ξέρω ότι αυτό θα έπρεπε να με κάνει να νοιώθω καλύτερα, αλλά δεν έπιασε.

(Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι είχαμε παντελή άγνοια για την συμμετοχή μας σε αυτό το πρόγραμμα. Δεν παραδώσαμε στοιχεία σας συνειδητά στην NSA, απλά δεν είχαμε ιδέα ότι μας τα πήραν)
Ολόκληρη η ανθρωπότητα σοκαρίστηκε από τις αποκαλύψεις. Και μετά, έεε, απλά το ξεχάσαμε κάπως και γυρίσαμε στο άλλο ταμπ.

(Ω θεέ μου, η NSA ελέγχει όλα μας τα στοιχεία;! Ωπ, βίντεο με epic fails!)
Αλλά εντάξει δεν μπορεί, σίγουρα σε μεγάλο επίπεδο θα υπήρξαν αλλαγές ή κυρώσεις, μου λέτε. Αν με το 'αλλαγές και κυρώσεις' εννοείτε ότι τα πράγματα είναι πάνω κάτω τα ίδια, τότε πετύχατε διάνα. Ενώ καινούρια στοιχεία έρχονται συνέχεια στην φόρα για μαζικές παγκόσμιες παρακολουθήσεις και ενδείξεις για υπερυπολογιστές που σπάνε κάθε κωδικοποίηση εμφανίζονται, τα πράγματα κυλάνε πάνω κάτω στα ίδια. Είναι γεγονός ότι οι αποκαλύψεις του αυτοεξόριστου πλέον Σνόουντεν, ξεκίνησαν έναν διάλογο για το που είναι τα όρια ανάμεσα στην εθνική ασφάλεια και την παραβίαση της ιδιωτικότητας. Αλλά αυτή η υπόθεση έχει απ’ ό,τι φαίνεται πολύ δρόμο ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: