Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Ο “Γυφτοβασίλης”

Οι κάτοικοι της συνοικίας Κεραμιδάκι, στον Πύργο του Νομού Ηλείας, ήταν αναστατωμένοι για αρκετό καιρό. Ο λόγος ήταν μία σειρά ανεξήγητων λιθοβολισμών, οι οποίοι συνέβαιναν, ανά διαστήματα, κατά τις απογευματινές μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας.
Μη μπορώντας να εντοπίσουν τους “δράστες” αυτών των ενοχλητικών, αλλά και επικίνδυνων, περιστατικών, είχαν συστήσει ομάδες, οι οποίες με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, έψαχναν κάθε απόγευμα, για να εντοπίσουν τους υπαίτιους αυτών των γεγονότων. Το σπίτι του Διοικητή της Χωροφυλακής είχε γίνει, επίσης, στόχος αυτών των επιθέσεων.

Η μεταφυσική εκδοχή της αιτίας αυτών των περιστατικών είχε αρχίσει να καλλιεργείται μεταξύ των κατοίκων. Πολλοί από αυτούς θυμήθηκαν μία παλαιότερη παράδοση της
περιοχής τους, σύμφωνα με την οποία οι Ναοί του Αγίου Χαραλάμπους αλλά και του Αγίου Διονυσίου είχαν ανεγερθεί λόγω των εμφανίσεων φαντασμάτων, των οποίων επικεφαλής ήταν κάποιος “Γυφτοβασίλης”, ο οποίος είχε πνιγεί σε ένα χαντάκι της περιοχής Κανούλια.
Η είδηση δημοσιεύθηκε σε άρθρο της εφημερίδας “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 09/02/1957…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ", στις 09/02/1957
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 09/02/1957
ΠΗΓΗ https://strangepress.gr/2016/03/27/o-gyftobasilis/

Δεν υπάρχουν σχόλια: