Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Το Μάτι του Διαβόλου

Τον Ιούλιο του 1928, στη συνοικία Αγία Παρασκευή της Θεσσαλονίκης διαδραματίστηκαν περίεργα γεγονότα, που αναστάτωσαν τους κατοίκους.
Σύμφωνα με τις αφηγήσεις των γειτόνων, τα μυστηριώδη φαινόμενα συνέβησαν σ’ ένα παλιό σπίτι, στο οποίο διέμενε ένα αντρόγυνο με το όνομα Οβάδια.
Όλα ξεκίνησαν ένα μεσημέρι κατά την ώρα του φαγητού, όπου ο Οβάδια εξοργίστηκε με τη σύζυγό του, γιατί του σερβίρισε φαγητό της προηγούμενης ημέρας. Ο τσακωμός πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και ο Οβάδια άρπαξε ένα πιάτο και της το εκσφενδόνισε, ανοίγοντας μια μικρή τρύπα στον τοίχο. Η κυρία του πρόλαβε να σκύψει και το πιάτο θρυμματίστηκε.

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή όμως, ο άντρας της καταλήφθηκε από ανεξήγητους σπασμούς και άρχισε να φωνάζει πως κάποιος τον δέρνει βάναυσα. Ακούγοντας τις κραυγές πόνου, έτρεξαν πολλοί γείτονες, οι οποίοι προσπάθησαν να τον συνεφέρουν για να βρει τις αισθήσεις του. Οι προσπάθειές τους απέβησαν άκαρπες. Ο Οβάδια σφάδαζε πεσμένος στο πάτωμα, παρουσιάζοντας εικόνα ανθρώπου, που είχε χτυπηθεί αδυσώπητα από αόρατο χέρι.

Αγία Παρασκευή, Θεσσαλονίκη, 1928
Αγία Παρασκευή, Θεσσαλονίκη, 1928
Τελικά, ο Οβάδια συνήλθε μετά από περίπου μισή ώρα και ήταν σοκαρισμένος, εξαντλημένος και ημιλιπόθυμος. Οι γείτονες τού πρόσφεραν ένα ποτήρι νερό και του σφούγγισαν τον ιδρώτα του. Μετά από λίγο, μπόρεσε να τους ψελλίσει τι είχε πραγματικά συμβεί.
Τους εξιστόρησε πως τη στιγμή που χτύπησε το πιάτο στον τοίχο, είδε έναν άνθρωπο να βγαίνει μέσα από τη μικρή τρύπα που διανοίχτηκε. Προχώρησε αγριεμένα κατά πάνω του, υψώνοντας τη γροθιά του και του είπε: “Χτύπησες το Μάτι του Διαβόλου. Θα σε δέρνω κάθε μέρα για μισή ώρα, μέχρι να γιατρευθεί το μάτι του”. Και τότε, άρχισε να τον βαρά ανελέητα.
Αρχικά, οι περίοικοι θεώρησαν ότι αυτή η εξωφρενική διήγηση καταμαρτυρούσε φρεναπάτη. Πίστεψαν πως ο γείτονάς τους τρελάθηκε. Μα, την επόμενη κιόλας μέρα, ακριβώς στις 14:00 και μέχρι τις 14:30, τα ουρλιαχτά της οδύνης και οι φωνές του πόνου του Οβάδια, τους έπεισαν πως ίσως οι ισχυρισμοί του ήταν αληθείς. Όταν έτρεξαν να τον βρουν, τον είδαν καταχτυπημένο, γρονθοκοπημένο και γεμάτο μώλωπες σε όλο του το κορμί.
Δυστυχώς, τα φαινόμενα επαναλαμβάνονταν κάθε μεσημέρι, την ίδια ώρα και διαρκούσαν το ίδιο: μισή ώρα ακριβώς.
Επομένως, η σύζυγός του αναγκάστηκε να καλέσει ιερέα, για να διαβάσει διάφορους εξορκισμούς. Μάλιστα, ο ιερέας, αφού ανέγνωσε ευχές, τοποθέτησε έναν σταυρό στην τρύπα του τοίχου, από την οποία ισχυριζόταν ο Οβάδια ότι εξερχόταν ο άνθρωπος που τον γρονθοκοπούσε.
Τα βίαια και αλλόκοτα φαινόμενα σταμάτησαν τελικώς.
Καμία επαρκής και λογική εξήγηση δε δόθηκε, αλλά η οικογένεια αποφάσισε να εγκαταλείψει το μυστηριώδες σπίτι μια για πάντα.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΣΚΡΙΠ”, στις 19/07/1928…
ΠΗΓΗ https://strangepress.gr/2016/05/12/to-mati-toy-diaboloy/
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΣΚΡΙΠ", στις 19/07/1928

Δεν υπάρχουν σχόλια: